Martina Aitolehti laukoo suorat sanat kauneusoperaatioista missikisoissa: ”Se on tätä päivää” - Viihde - Ilta-Sanomat

Martina Aitolehti laukoo suorat sanat kauneusoperaatioista missikisoissa: ”Se on tätä päivää”

Miss Helsinki -kisan järjestäjä Martina Aitolehti kertoi IS:n haastattelussa, mitä mieltä hän on kauneusoperaatioista.

18.11.2017 22:36

Miss Helsinki -kilpailua pyörittävä Martina Aitolehti kertoi IS:lle mietteitään ennen vuoden 2018 Miss Helsingin valintaa.

  • Katso Aitolehden koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Kilpailun finaali järjestetään lauantai-iltana Helsingin Kaivohuoneella. Mukana kisassa on 7 kaunotarta, jotka on nähty jo kilpailun aiemmilla kausilla.

Viime aikoina on virinnyt keskustelua siitä, ovatko missit yhä tarpeellisia nykypäivän Suomessa. Aitolehti uskoo, että uusille misseille on edelleen kysyntää.

– Nämä on nuoria naisia, jotka ovat niitä oikeita esikuvia tuleville aikuisille, kuten myös Miss Suomi -voittajat ja Fitnessmallit, Aitolehti sanoo.

– Kyllä missit on Suomessa ollut aina isoja julkkiksia ja on sitä edelleen. Väitän, että kyllä niitä vielä tarvitaan. Ne ei välttämättä ole kaikkia varten, mutta kyllä niitä vielä tarvitaan.

Aitolehti uskoo, että tänä vuonna Miss Helsingiksi valitaan kypsä ja fiksu nainen.

Aitolehti kertoi, että missikokelaiden sosiaalisen median käytös on ollut tiukassa syynissä tänä vuonna. Kokelaita on opastettu esimerkiksi jättämään alkoholi ja liian niukat asut julkaisujensa ulkopuolelle.

– Ei tarvitse olla mikään yli-ihminen, mutta ei kukaan tykkää katsoa sellaista somea, että vedät vaan bileissä. Ei se ole se juttu, ainakaan mun mielestä.

Kauneusoperaatiot tätä päivää

Miss Helsinki -kisa on tunnettu siitä, että se hyväksyy erilaiset kauneusoperaatiot ja sen kokelailta löytyy ensimerkiksi täytettä huulissa ja osa osallistujista on käynyt myös kauneusleikkauksissa. Miss Suomi -kisa puolestaan on perinteisesti ollut tunnettu siitä, ettei se hyväksy kauneusoperaatioita. Aitolehti ei usko tähän.

– Kai niillä Miss Suomillakin on ollut vähän täytettä huulissa. Se on tätä päivää. Mutta se ei tarkoita sitä, että kun on tehty kauneusleikkaus, olet jotenkin paremman näköinen ja me jotenkin suositaan sitä.

– Urheilijoilla esimerkiksi on usein tosi epäsopusuhtainen vartalo ja se on yksi syy mennä kauneusoperaatioon. Sen jälkeen sulla voi olla ihan mahtava vartalo.

Miss Helsinki -kisa pyrkii siihen, että kaikenlaiset naiset voivat osallistua siihen.

– Ei haluta sulkea pois niitä tosi hyviä kandidaatteja, joille on tehty tällainen operaatio. Se on tätä päivää. Se on edelleen tabu ja se on tosi harmi. Meillä se ei ole tabu.

Kohut varjostavat kisaa

Miss Helsinki -kilpailun ympärillä on vellonut useaan otteeseen erilaisia kohuja. Tänä vuonna yksi kisaaja jätti kilpailun kesken juuri ennen finaalia pahoinpitelytuomion vuoksi. Aitolehti harmittelee sitä, että kisa vetää puoleensa kohuja.

– Se on niin kaksipiippuinen juttu. Ymmärrän sen, että nuoret elää ja sattuu ja tapahtuu, mutta sitä en ymmärrä, että kun kysytään asioista suoraan ja ei olla rehellisiä.

Vuoden 2016 voittaja Jessica Ruokola puolestaan joutui luopumaan kruunustaan tultuaan itse pahoinpidellyksi.

– Jessican tapaus ei ollut Jessicasta kiinni, mutta siinä oli niin isot paineet lehdistön suhteen ja näin, että ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa, Aitolehti harmittelee.

– Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että se oli tosi, tosi vaikea tilanne. Jessica on ihana ja todellakin oikea voittaja sille vuodelle. Ne päätökset, mitä mäkin olen joutunut tekemään, on ollut tosi isoja, hän toteaa.

Jessica Ruokola joutui luopumaan missikruunustaan vuonna 2016.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?