Viihde

Norjalainen miljardööri Katharina, 22, kärähti ratista – tupakkaperijättären saamat ”pikkusakot” kuohuttavat maailmalla

Julkaistu:

Norjalainen Katharina Andresen on maailman nuorimpia miljardöörejä.
Tupakkaimperiumin perijä, miljardööri Katharina Andresen on kärähtänyt ratista, norjalaismedia kertoo. Norjalaisen VG-lehden mukaan maan rikkain nainen jäi poliisin haaviin holtittoman ajotyylinsä ansiosta lähellä sukunsa lomamökkiä Hafjellissa ja hän puhalsi yli promillerajan. Andresenin rattijuopumusta on käsitelty tällä viikolla oikeudessa Oslossa.

Syyttäjä vaatinut Andresenille mahdollisimman kovan rangaistuksen, eli 18 päivää vankeutta, mutta oikeus määräsi perijättären maksamaan 25 000 euron sakot.

Andresenin sakot ovat kuohuttaneet Norjaa, sillä sakkoja pidetään nuoren naisen omaisuuteen nähden varsin vaatimattomina. Andresen on Norjan rikkain nainen ja samalla yksi maailman nuorimmista miljardööreistä. Norjalaiset ovat puhisseet sosiaalisessa mediassa Andresenin saaneen varallisuuteensa suhteutettuna ”pikkusakot” ja vaativat perijättärelle kovempaa rangaistusta.

Perijättären sakot on huomioitu myös kansainvälisessä mediassa ja esimerkiksi The Guardian-lehti ihmettelee 25 000 euron sakkoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

VG-lehti kertoo Andresenin selvinneen ”vain” 25 000 euron sakoilla, koska hänellä ei ole säännöllisiä ansiotuloja. Lehti kertoo Norjassa sakkojen määräytyvän tulojen mukaan.

– Jos sakot olisivat määräytyneet omaisuutesi mukaan, niin olisit saanut sakkoja 4,2 miljoonaa euroja, tuomari oli lehden mukaan jyrissyt Andresenille.


Katharina Andresen on pahoitellut vuolaasti rattijuopumustaan norjalaismediassa. Hän sanoo luulleensa olleen ajokunnossa.

– Luulin, että alkoholi on poistunut verestäni. Olen hyvin pahoillani, Andresen kommentoi Finansavisen-lehdelle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Oslolainen seurapiirikaunotar peri miljardiosuuden isänsä tupakka-alalla toimineesta holding-yhtiöstä. Tupakkaperijättären kerrotaan opiskelleen yhteiskuntatieteitä Amsterdamissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt