Muistatko nämä kohut? Miss Helsinki -kisalla skandaalintäyteinen historia – ”Rumin missi koskaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko nämä kohut? Miss Helsinki -kisalla skandaalintäyteinen historia – ”Rumin missi koskaan”

Miss Helsinki -kisaa ovat varjostaneet viime vuosina lukuisat kohut.

17.11.2017 16:43

Uusi Miss Helsinki kruunataan jälleen ensi lauantaina. Hallitseva Miss Helsinki Sephora Ikalaba luopuu kruunustaan, kun valitaan järjestyksessään kymmenes Miss Helsinki.

Miss Helsingin tittelistä kisaavat Tiia Rothsten (26), Katja Piitulainen (18), Janna-Juulia Vuorela (26), Miska Nikander (23), Venla Nikulainen (27), Jasmin Voutilainen (21) ja Eeva Järvinen (21).

ISTV lähettää finaalin suorana lähetyksenä. Suora lähetys alkaa lauantaina noin kello 21.30. Aikataulu saattaa muuttua.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Miss Helsinki kruunattiin vuonna 2009. Voiton vei Viivi Pumpanen, joka kruunattiin vuotta myöhemmin myös Miss Suomeksi.

Miss Helsinki -finalistit vuosimallia 2009. Viivi Pumpanen kuvassa ensimmäinen vasemmalta.

Muistatko nämä Miss Helsinki -kohut?

Miss Helsinki -kisan ympärillä on kuohunut viime vuodet. Kauneuskisa on herättänyt paljon huomiota jo sen takia, että kisa sallii kauneusleikkaukset. Martina Aitolehden luotsaamassa Miss Helsinki -kisassa voittaja on palkittu myös lahjakortilla kauneuskirurgiayritykseen.

Vuonna 2010 missikruunun sai kutreilleen Sofia Belórf (ent. Ruusila), joka tunnetaan nykyään fitnesstähtenä.

Sofia Belórf kruunattiin Miss Helsingiksi 2010.

Hänet tunnetaan nykyään fitnessmallina.

Hän luovutti kruunun Elina Tervolle 2011, jonka voittoa pidettiin tuolloin todellisena yllätyksenä: Tervo pääsi kisaan varasijoilta, eikä työkiireidensä vuoksi ehtinyt osallistua esikarsintaan. Yksi finalisteista kuitenkin jätti kisan ja Tervo nousi mukaan taistelemaan Miss Helsingin kruunusta.

Elina Tervo on vuoden 2011 Miss Helsinki.

2012 Miss Helsingiksi kruunattiin Katrie Daler, joka on sittemmin nähty muun muassa Viidakon tähtöset -tosi-tv-sarjassa.

Katrie Daler on Miss Helsinki 2012.

2013 kruunu siirtyi Kelly Kalonjin kutreille, joka hänkin on missikisan jälkeen nähty lukuisissa tosi-tv-sarjoissa, kuten Paratiisihotellissa.

2013 Miss Helsingin kruunu siirtyi Kelly Kalonjin kutreille.

2014 Isabel Ljungdell kruunattiin Miss Helsingiksi. Kuten edeltäjänsäkin, Ljungdell on nähty voittonsa jälkeen tv-ruuduissa useissa sarjoissa, kuten Martina ja hengenpelastajat -tosi-tv-sarjassa.

Miss Helsinki 2015 Isabel Ljungdell.

Vuonna 2015 Miss Helsingiksi kruunattu Rosanna Kulju joutui voittonsa jälkeen valtavaan somemyllytykseen. Välittömästi kisan jälkeen sosiaalisessa mediassa ruodittiin Kuljun ulkonäköä. Kulju kertoi tuolloin kuulleensa kommentteja, että hän näyttäisi miehiseltä.

– Näin Facebookissa mun kuvan tekstillä ”rumin missi koskaan”. Kyllä mä silloin mietin että mitä helvettiä, Kulju kertoi saamistaan ilkeistä kommenteista pian kruunajaisten jälkeen.

Rosanna Kulju kruunattiin Miss Helsingiksi 2015.

Hän on myöhemmin muistellut Ilta-Sanomien haastattelussa missivuotensa kohun olleen opettavainen kokemus.

– Jälkikäteen ajatellen: ei voi sanoa, että olisin kiitollinen, mutta oli hyvä, että se tuli heti alkuun. Opin siitä tosi paljon. Jos joku tulisi päin naamaa sanomaan, että oletpa helkkarin ruma, niin hätkähtäisin. Mutta enää nettipalstojen kommentit eivät haittaa, Rosanna on kertonut IS:lle.

Kulju on kertonut IS:lle ilkeiden kommenttien satuttaneen, mutta enää hän ei välitä somekirjoittelusta.

Ruokola joutui luopumaan kruunustaan

Vuonna 2016 Miss Helsingin kulisseissa kuohui jälleen, sillä Jessica Ruokola joutui luopumaan kruunustaan. Ruokola pahoinpideltiin kotonaan pian Miss Helsingiksi kruunaamisen jälkeen tammikuussa 2016. Ruokola päätti vaieta tapauksesta poliisille, eikä nostanut pahoinpitelystä syytettä. Ruokola kertoi Ilta-Sanomille, ettei olisi itse halunnut luopua missitittelistä.

Jessica Ruokolan missivuosi päättyi ikävästi.

Martina Aitolehti kertoi kuitenkin IS:lle, ettei hän nähnyt tilanteessa mitään muuta vaihtoehtoa kuin Miss Helsingin erottaminen.

– Jessican elämäntilanne ei sovi yhteen sen kanssa, että hän kantaisi Miss Helsingin titteliä harteillaan, valitettavasti. Ei ollut muuta vaihtoehtoa, Aitolehti perusteli IS:lle.

Elämäntilanteella hän viittasi tilanteeseen, että Miss Helsinki oli päättänyt jatkaa yhdessä hänet pahoinpidelleen miesystävän kanssa. Ratkaisu ei ole ollut yhteistyökumppaneiden mielestä paras mahdollinen.

– Jessican elämäntilanne on sellainen, että se ei sovi missille, joka on monien nuorten tyttöjen esikuva. Kukaan meistä missiorganisaatiossa tai yhteistyökumppaneissa ei hyväksy väkivaltaa, Aitolehti korosti.

Ruokolan joutuessa luopumaan tittelistään, siirtyi kruunu Hannaleena Laaksamolle.

Ruokolan kruunu siirtyi Hannaleena Laaksamolle.

Miss Helsinki sai rasistisia kommentteja

Vuoden 2017 Miss Helsinki -finaalissa koettiin ylimääräistä draamaa kun ääntenlaskennassa kävi pieni kömmähdys.

Ensin juontajat Oku Luukkanen ja Alexander Eklund luettelivat viiden finalistin nimet. Pienen mietintäpaussin jälkeen juontajat palasivat lavalle ja kertoivat, että ääntenlaskennassa on tapahtunut virhe.

– Päätyyks tää YouTubeen, kyseli toinen juontajista.

Tilanne pelastettiin kuitenkin tyylikkäästi kutsumalla finaaliin kuudeskin kaunotar.

Vuoden 2017 Miss Helsingin Sephora Lindsayn missivuosi ei alkanut iloisissa merkeissä. Kongosta kotoisin olevaa missikaunotarta haukuttiin ihonvärinsä vuoksi sosiaalisessa mediassa kovin sanoin. Miss Helsinkiin kohdistuneista rasistista kirjoitteluista nousi kohu ulkomaita myöten.

– Tosi paljon on tullut palautetta, negatiivistakin. Tosin tiesin sen jo ennen kuin lähdin mukaan kisaan. Olin siis valmistautunut siihen, Sephora kertoi Ilta-Sanomille tuolloin.

Miss Helsinki 2017 Sephora Lindsay.

Hän kertoi lukeneensa esimerkiksi ranskalaiselta missisivustolta ihmettelyjä voitostaan.

– Siellä on jokin missipalsta, jossa ihmeteltiin, miten erivärinen ihminen voi voittaa missikisan. Se on ihan sairasta! Eräs ihminen otti minuun yhteyttä ja kertoi puolustaneensa minua siellä, hän kertoi.

Sephora korosti, ettei antaisi ilkeiden kommenttien varjostaa missivuottaan.

– Seison kaiken tuon yläpuolella. Ei noihin kommentteihin pidä lähteä mukaan. Ihmisten mieli muuttuu, kun näkevät, että hoidan hommani täysillä. Se lannistaa heidät lopulta.

Finalisti jätti leikin kesken juuri ennen h-hetkeä

Parhaillaan käynnissä oleva Miss Helsinki -kisa on sekin noussut jo otsikoihin ennen Miss Helsingin kruunausta. Finalisti Kamilla Gizulewska jätti kisan oma-aloitteisesti taustalla olevan pahoinpitelyn vuoksi. Hänet on tuomittu pahoinpitelystä vuonna 2013. Asiasta kertoi ensimmäisenä Seiska.

– Päätös oli yksin Kamillan. Tosi harmi, varsinkin hänelle itselleen. Minun puolestani hän olisi voinut jatkaa, Martina Aitolehti kertoi Ilta-Sanomille.

– Kyse on alaikäisenä tapahtuneesta asiasta, ja tästä on jo useampi vuosi, joten sen puolesta en kokenut itse ongelmia jatkolle.

Kamilla Gizulewska.

Miss Helsinki -kisaa luotsaava Aitolehti luonnehti Kamillan olleen kisassa vahvoilla.

– Hänellä oli hyvät mahdollisuudet sijoittua, mutta tietysti tällaiset ovat ikäviä juttuja, ja ymmärrän, ettei hän halunnut tämän uutisen jälkeen kohdata lehdistöä. Ja tietysti pitää miettiä, voiko tällaisen uutisen jälkeen ylipäätään voittaa kisaa.

Tätä ennen jo toinen finalisti oli päättänyt jättää kisan kesken. Ida-Sofia Rissanen kertoi Ilta-Sanomille jättäneensä kisan opintojensa takia.

– Pääsin opiskelemaan lentoemännäksi. Koulutus alkoi syksyllä, ja äskettäin selvisi, että en pysty olemaan finaalissa paikalla koulun takia, Rissanen kertoi.

Ida-Sofia Rissanen.

Miss Helsinki -finaali nähdään ISTV:ssä suorana lähetyksenä huomenna lauantaina kello 21.30 alkaen. Seuraa finaalia huomenna tästä linkistä.

Viivi Pumpanen tunnetaan paremmin Miss Suomi -kaunottarena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?