Viihde

Ex-Salkkarit-näyttelijä Jasmin Hamid avautui yllättäen rehellisesti tv-tähtien palkoista – alalla vallalla omaperäinen käytäntö

Julkaistu:

palkat
Onko palkoista puhuminen on edelleen tabu Suomessa? Jasmin Hamid kirjoitti aiheesta blogissaan avoimesti.
Jasmin Hamid kirjoitti yllättäen blogissaan avoimen kirjoituksen näyttelijöiden palkkauksesta alalla, joka on täynnä pätkätöitä ja projektiluontoisia työkuvioita. Hamidin mielestä aiheesta on tärkeää puhua läpinäkyvyyden vuoksi.

Hamid paljasti kirjoituksessaan, että tv-alalla on vallalla varsin omaperäinen käytäntö: Tähdet kyselevät toisiltaan suoraan, paljonko he saavat palkkaa.

– Näyttelijöillä on paljon pätkätöitä ja sopimusneuvotteluita saattaa joutua käymään monta kertaa vuodessa eri työnantajien kanssa. Kun uusi teatteriprojekti tai tv-sarja alkaa, on ihan tavallista että näyttelijät soittelevat toisiaan läpi kesken palkkaneuvotteluiden ja kertovat mitä palkkaa kenellekin on tarjottu. Kun kollega saa uuden roolin, onnittelujen lisäksi kysytään milloin projekti alkaa, kuka ohjaa ja paljonko siitä saa palkkaa, Hamid kirjoittaa.

33-vuotias näyttelijä ja kunnallispoliitikko Hamid nousi pinnalle esitettyään suositussa Salatut elämät -sarjassa viiden vuoden ajan Katariina Mäkelää.


– Salkkareissa näytellessäni tiesin melkein kaikkien muiden näyttelijäiden palkat – tai ainakin melkein kaikkien alle 50-vuotiaiden. Ehkä raha-asioista puhumisessa on vielä eroa sukupolvien välillä, hän lisää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän toteaa kuitenkin, että ei ole aina ollut itsekään kummoinen palkkaneuvottelija, eikä läpinäkyvyys ole varma tie tasapuolisuuteen. Jotkut ovat vain toisia parempia neuvottelijoita, mitä tulee palkka-asioihin.

– Loppuun on pakko todeta, että eihän tietenkään palkka ole kaikki kaikessa. Myös työyhteisöllä, työn sisällöllä ja vapaudella on valtavasti merkitystä. Pelkällä kivalla fiiliksellä ja merkinnällä CV:ssä ei kuitenkaan asuntolainoja makseta tai säästöjä kerrytetä, hän toteaa.

Ota kantaa

Oletko kertonut palkkasi tutuillesi?

Kyllä 60% En 27% Kukaan ei ole kysynyt 13%
Ääniä yhteensä 28295

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt