Jättiyllätys: Cheek lopettaa uransa! Viimeinen konsertti elokuussa

Cheek piti keskiviikkona tiedotustilaisuuden tulevaisuuden suunnitelmistaan Helsingissä. Hän paljasti lopettavansa uransa.

15.11.2017 15:09 | Päivitetty 15.11.2017 16:26

Rap-tähti Cheek paljasti Helsingin hotelli Kämpissä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että hän lopettaa musiikkiuransa ensi vuoden elokuussa.

– Nyt on aika julkistaa mun uran viimeinen keikka, Cheek kertoi tiedotustilaisuudessa ääni väristen.

Tähti järjestää Lahden mäkimontussa uransa päättävän suuren Valot sammuu -konsertin 25. elokuuta 2018. Tapahtumaan myydään runsaat 30 000 lippua, joista osa istuma- ja osa seisomapaikkoja.

Räppäri oli etukäteen vaitonainen tiedotustilaisuutensa sisällöstä. Hän aloitti puheensa pohjustamalla päivän aihetta.

– Mukava nähdä kaikki täällä. Kiva, että pääsi paikalle vanhaan kunnon peilisaliin. Kirjoitin pienen puheenkin tässä, kun viimeksi tuli tärinä siitä, että oli liian lyhyt tilaisuus, Cheek vitsaili.

– Olen hyvän tovin miettinyt, että onko tilaisuuden aihe jengille jo selvä, mutta lähden purkamaan koko hommaa ihan alusta asti.

Rap-tähti pohjusti asiaansa kertomalla uransa alusta ja siitä, mistä kaikki alkoi.

– Innostuin rapista 1990-luvulla ja meillä oli kaveriporukka, jonka kanssa pyörittiin Lahden kaduilla ja ajateltiin, että olisi coolia alkaa räppäämään.

Artisti kertoi, ettei hän haluksi osannut räpätä ollenkaan, mutta alkoi opetella musiikin tekoa ja teki omakustannealbumeita.

– Siitä se alkoi about 20 vuotta sitten ja siitä asti on kuljettu tietä, joka on tullut monien vaiheiden myötä tähän peilisaliin teidän kanssa, hän kertasi.

– En osannut unelmoida, että tämä voisi mennä näin ja ottaa ja antaa näin paljon.

– Ei mulla ole muuta ollutkaan tässä, kun tämä musa, Cheek myönsi.

Jatkaessaan puhettaan räppäri liikuttui selvästi.

– 2014 kun jäin tauolle, ajattelin, että se auttaisi tässä, mutta ei se mennyt ihan niin. Mut valtasi riittämättömyyden tunne.

Cheek kertoi kokeneensa, että hänen tarinansa ja ajatuksensa on kerrottu jo ja päätyi siksi ratkaisuun lopettaa uransa.

– Jos antaisin kaiken, niin sen jälkeen ei olisi enää mitään annettavaa. Päätin, että tekisin pitkän loppusoiton, joka päättyisi elokuvaan ja viimeiseen keikkaan, hän sanoi.

Paikalla tiedotustilaisuudessa oli lukuisia Cheekin taustahenkilöitä, edustajia räppärin levy-yhtiöstä ja tämän elämäkertakirjan kirjoittaja Mikko Aaltonen.

Cheekin ura on ollut viimeiset vuodet hurjassa nousukiidossa. Rap-tähti tiedotti lähes tasan neljä vuotta sitten samassa hotelli Kämpin salissa esiintyvänsä Helsingin Olympiastadionilla. Tuolloin tilaisuus oli ennätyksellisen lyhyt, sillä se kesti alkujuontoineen vain neljä minuuttia.

Cheek on stadionkeikkansa lisäksi myynyt loppuun jäähallikiertueen, esiintynyt intiimeillä klubikeikoilla, kiertänyt suurimpia festareita Profeetat-kokoonpanolla yhdessä Elastisen kanssa ja julkaissut dokumenttielokuvan ja elämäkertakirjan. Pian on vuorossa elokuva Jare Tiihosen eli Cheekin elämästä. Veljeni vartija -elokuva saa ensi-iltansa tammikuun lopussa. Elokuvassa Cheekiä näyttelee Antti Holma.

Cheek nähtiin myös Vain elämää -sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella sekä tänä syksynä esitetyllä All star -kaudella.

Cheekin jäähyväiskonsertin liput tulevat myyntiin tiistaina 21.11.2017 klo 9.00. Artistin uusi single Enkelit julkaistaan 16. marraskuuta kello 00.00.

  • IS teki vuosi sitten joulukuussa Cheekin syntymäpäivän kunniaksi Cheek-nimigeneraattorin. Katso generaattorista, mikä sinun Cheek-nimesi olisi!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?