Viihde

MTV: Pirkko Arstila seisoo yhä kirjoituksensa takana – ”Vähän voisi katsoa peiliin ennen kuin lähtee ulos”

Julkaistu:

ET-lehden kolumnillaan kohahduttanut Pirkko Arstila kuvaili some-kohun silmään joutumisesta MTV3-kanavan Peter Nyman -ohjelmassa.
MTV3-kanavan entinen uutisankkuri Pirkko Arstila, 79, joutui some-myrskyn silmään viikko sitten. Syynä oli ET-lehdessä julkaistu kolumni, jossa Arstila kritisoi kassajonossa seisoneen nuoren naisen pukeutumista.

Kirjoitus sai osakseen valtavaa kritiikkiä, ja ET-lehti päätyi poistamaan kolumnin verkosta anteeksi pyydellen.

MTV3:n Peter Nymanin haastattelussa tiistai-iltana Arstila sanoo olleensa viikon kuin ”sähkön silmässä”. Hän osasi odottaa kirjoituksensa provosoivan, mutta totesi, että jonkun se täytyi kuitenkin tehdä.

– Ei tällaista anatomista näyttelyä ole ollut ihan vähään aikaan. Tai se on lisääntynyt niin valtavasti, Arstila sanoo ohjelmassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Arstila vertaa suomalaista katukuvaa Tukholmaan ja Kööpenhaminaan, missä pukeutuminen on tyylikkäämpää ja hauskempaa. Hänen mukaansa suomalaisen pukeutumiskulttuurin pitäisi parantua.

– Koska Suomi haluaa olla kansainvälinen ja sivistynyt valtio, vähän voisi katsoa peiliin ennen kuin lähtee ulos. Varsinkin jos aikoo paljastaa paikkojaan.

Liian vanha avaamaan suutaan

Yksi tekijä kohussa on ikä, Arstila uskoo.

– Unohdan aina ikäni, koska elän niin aktiivista elämää. Mutta nyt minulle on muistutettu oikein karttakepin kanssa, että olen niin hirvittävän vanha, että minun pitäisi pitää suuni kiinni tai soittaa Kansanradioon.

Kaikki eivät toki ajattele niin. Kirjoituksesta on tullut myös kiitosta.

Arstila on kirjoittanut kolumneja 1970-luvulta lähtien ja kertoo nauttivansa työstä valtavasti.

Ota kantaa

Pukeutuvatko suomalaiset huonosti?

Kyllä 72% Ei 28%
Ääniä yhteensä 2940

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt