Viihde

Helsingissä järjestetyillä metallifestivaaleilla heitettiin lavalta ulostetta – bändi ymmärsi itse menneensä liian pitkälle: Peli vihellettiin poikki

Julkaistu:

musiikkitapahtuma
Järjestäjä kertoo IS:lle, että paikalla ollut yleisö tunsi genren ja tiesi, minkä tyyppinen esitys olisi luvassa.
Helsingissä Nosturi-klubilla järjestettiin viikonloppuna loppuunmyyty Steelchaos-musiikkitapahtuma. Viikonlopun jälkeen levisi tieto siitä, että eräällä festivaaleilla järjestetyllä keikalla heitettiin yleisön sekaan ulostetta. Aiheesta uutisoi aiemmin Iltalehti ja musiikkilehti Rumba.

Steelchaos-festivaaleilla vieraili viikonlopun aikana järjestäjän arvion mukaan noin 900 kävijää. Suositussa tapahtumassa esiintyy marginaaliin kuuluvia bändejä, joiden tyyli voi kohahduttaa. Kohun aiheuttaneet yhtyeet Ride For Revenge ja Bizarre Uproar tunnetaan astetta rajummasta tyylistään esiintyä.

Festivaalin järjestäjä Jani Laine kommentoi IS:lle, että ulosteen heittäminen pitää paikkansa.

– Ulostetta heitettiin, mutta en ole varma, mihin suuntaan se meni. Tapahtuneen jälkeen ilmoitin yleisölle, että jos joku sai sitä päälleen, niin ilmoittautuu meille. Mutta kukaan ei ilmoittautunut. Siksi itselleni jäi epävarmaksi, mihin tämä kuuluisa kakkakikkare sitten lensi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Laineen mukaan yhdeltäkään yleisön jäseneltä ei ole tullut tapahtumaan liittyen yhteydenottoa jälkikäteen. Laine sanoo, että yleisön jäsenet tiesivät etukäteen hyvin, minkälaisesta keikasta on kysymys.

– Tämä genre jossa pyörimme on marginaalista black metallia. Yleisö tiesi varmasti, että show’t ovat varsin roiseja.

Tällä nimenomaisella keikalla oli järjestäjän arvion mukaan paikalla noin muutama sataa kuulijaa. Keikka esitettiin lauantaina kello 21.30 alkaen. Joidenkin tietojen mukaan lavalla nähtiin myös rotta.

– En osaa ottaa kantaa siihen, oliko se oikea rotta vai ei. Jos se oli oikea, niin se oli kuollut. Ei siellä mitään teurastettu tai tapettu.

Keikkaa ei Laineen mukaan tarvinnut periaatteessa lopettaa kesken, vaan bändi itse ymmärsi viheltää pelin poikki.

– Bändi itse lopetti kesken keikan. Yksi esiintyjä ei pysynyt suunnitelmassa, ja häneltä lähti niin sanotusti kontrolli, Laine sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt