Miisa, 25, kertoo tv:ssä ratkaisustaan – ei suostu imettämään vauvaansa silikonirintojen takia: Oma sisko kannustaa edes yrittämään - Viihde - Ilta-Sanomat

Miisa, 25, kertoo tv:ssä ratkaisustaan – ei suostu imettämään vauvaansa silikonirintojen takia: Oma sisko kannustaa edes yrittämään

Toisenlaiset äidit -sarjassa tutustutaan Miisaan, jolle on tehty rintojen kohotusleikkaus ja laitettu silikonit. Hän pysyy päätöksessään olla imettämättä lastaan.

14.11.2017 8:39

Liv-kanavalla nähtävässä Toisenlaiset äidit -ohjelman seuraavassa jaksossa tutustutaan Miisan ja Jannen perheeseen.

Pari alkoi seurustella, kun Miisa oli 14-vuotias ja Janne 18-vuotias. Kouvolassa asuvan parin Alex-poika ilmoitti parin vuoden seurustelun jälkeen tulostaan. Miisa oli 17-vuotias, kun hänestä tuli ensimmäisen kerran äiti.

– Aina kaikki luulee, että se on ollut vahinko, mutta oli ihan suunniteltu, Miisa sanoo ohjelmassa.

Jannen ja Miisan perheeseen kuuluvat Alex- ja Jaxon-nimiset pojat.­

Tiistaina nähtävässä jaksossa Miisa on nyt 25-vuotias, ja hän on toista kertaa raskaana. Miisa kertoo jaksossa tehneensä jo ennen kuopuksensa syntymää päätöksen, että hän ei aio imettää lastaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen imetyssuositusten mukaan täysimetystä suositellaan 4–6 kuukauden ikään saakka ja imettämistä suositellaan jatkettavaksi vuoden ikään ja perheen niin halutessa myös pidempään.

Miisa uskoo, että hänen päätöksensä tulee herättämään keskustelua.–Olen varautunut kommentteihin, hän sanoo IS:lle.­

Miisa sanoo ohjelmassa syyksi sen, että hänelle on tehty rintojen kohotusleikkaus ja laitettu silikonit. Hän kertoo ohjelmassa haluavansa estolääkityksen, että maito ei pääse nousemaan rintoihin.

Sisko yrittää ylipuhua

Minttu-sisko yrittää saada Miisaa pyörtämään päätöksensä. Sisko tiedustelee, miksi Miisa on tehnyt tällaisen ratkaisun.

– En miä meinaa imettää. Ensinnäkin just sen takia, kun ei ole varmaa, että pystyisikö vai ei.

– Silikonit eivät itsessään estä imetystä, mutta kun on tehty se kohotusleikkaus ja on tavallaan ne maitotiehyet kerran katkaistu, niin se on ihan fifty fifty, että tuleeko se maito ulos vai ei. Onhan siinä sitten aikamoinen riski, että jos se maito pääsee nousemaan, eikä olekaan sitten reittiä tulla ulos, hän pohtii jaksossa.

Miisa sanoo imettäneensä esikoistaankin vain kahden tai kolmen viikon ajan.

– Ei se imetys ole mulle niin tärkeää tai iso juttu.

Sami Kuronen (vas.) juontaa Liv-kanavalla nähtävää Toisenlaiset äidit -sarjaa.­

Minttu-sisko kannustaa Miisaa vauvan takia edes yrittämään imetystä. Miisa on puolestaan sitä mieltä, että vauva kasvaa yhtä hyvin korvikemaidostakin.

– Voisi noi silikonitkin alkaa riippumaan, kun imettää. Sitten pitäisi taas kerätä kolme tonnia, että voisi mennä korjauttamaan ne, hän miettii.

Miisa pysyy päätöksessään olla imettämättä vastasyntynyttä Jaxon-poikaansa. Pulloruokinta aloitetaan heti sairaalassa.

– Oon kyllä edelleen tyytyväinen päätökseen jättää imettämättä, hän sanoo kameroille synnytyksen jälkeen.

Ulkonäkö tärkeää

Miisa saattaa olla joillekin katsojille entuudestaan tuttu, sillä hänen ja Jannen häitä päästiin seuraamaan viime vuonna AVA-kanavalla esitetyssä Suomen ihanimmat häät -ohjelmassa. Lisäksi Miisa on tehnyt pienimuotoisia mallinkeikkoja ja kalenterikuvauksia.

Ilta-Sanomien tavoittama Miisa myöntää, että ulkonäkö on hänelle todella tärkeä asia. Hän ei ole vielä tehnyt tarkempia suunnitelmia tulevaisuuteen, mutta julkinen työ voisi olla mieleinen.

– Minua on alkanut nyt enemmän kiinnostaa nuo tv-hommat, nyt kun olen ollut näissä kahdessa projektissa mukana. Olen tykännyt todella paljon.

”Olen varautunut kommentteihin”

Miisa sanoo uskoo, että hänen päätöksensä olla imettämättä vauvaansa tulee herättämään keskustelua.

– Varmaan tulee aikamoisia kommentteja, olen kyllä varautunut siihen. On paljon sellaisia ihmisiä, jotka ovat sitä mieltä, että lasta pitää ehdottomasti imettää.

– On jokaisen oma asia, imettääkö vai ei. Imetys ei tuntunut esikoisenkaan kohdalla omalta jutulta. Kyllä ne lapset kasvaa korvikkeellakin ihan yhtä hyvin.

Nyt kolmen kuukauden ikäinen Jaxon-vauva nukkuu Miisan mukaan yönsä hyvin ja on muutenkin tyytyväinen ja rauhallinen lapsi. Perhe on jatkanut omakotitalonsa remontointia. Lapsiluvun Miisa sanoo olevan täynnä.

– Teemme kaiken uusiksi lattiasta kattoon, joten onhan tämä tällainen ikuisuusprojekti, hän sanoo IS:lle.

Toisenlaiset äidit Liv-kanavalla tiistaisin kello 21 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?