Viihde

Jenni Ahola hurmasi Olvi-tyttönä 20 vuotta sitten – vaalean kaunottaren ura alkoi saunan lauteilta: ”En ikinä arvannut, kuinka iso kohu siitä tulee”

Julkaistu:

Tv-mainoksissa nähtiin 90-luvulla näyttävä bikinikaunotar, jonka ura sai alkusysäyksen Olvi-mainoksista.
Muotialan yrittäjä Jenni Ahola, 41, muistetaan tv-mainoksien Olvi-tyttönä.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Aholasta tuli Olvi-tyttö. Pilke silmäkulmassa tehdyissä tv-mainoksissa nähtiin 22-vuotias vaalea ja kurvikas kaunotar kuuluisissa punaisissa bikineissä milloin missäkin ympäristössä – ja nähtiinpä Jenni myös saunan lauteilla olutta siemailemassa, alasti.

Nyt 41-vuotias Jenni muistelee Olvi-menneisyyttään lämmöllä.


– Se oli sellaista itsenäistymisen vaihetta, pitkä parisuhde oli juuri päättynyt. Tykkäsin tehdä mallin töitä ja Olvi-sopimus oli yksi työ muiden joukossa. En ikinä arvannut, kuinka iso juttu ja kohu siitä tulee.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jenni oli voittanut vuonna 1997 Miss Internet-tittelin ja ollut edustamassa Suomea Las Vegasissa Miss Hawaiian Tropic -kisassa. Olvi-mainosten myötä tullut pyöritys yllätti, mutta onnekseen Jenni välttyi häiriköinniltä, vaikka ihmiset hänet sen jälkeen joka paikassa tunnistivatkin. Jenni osasi myös taitavasti hyödyntää julkisuuden.


– Perustin heti toiminimen ja aloin tehdä töitä freelancerina. Promodel-mallitoimiston perustaminen 2004 oli vain luontevaa jatkumoa, ja Tommy Hilfiger -vaateliikkeen taas ostin mallitoimistosta saaduilla rahoilla. Olvi-tyttöys oli iso alkusysäys mun koko uralle.


Jenni tekee edelleen yhteistyötä Olvin kanssa, mutta Olvi-tyttönä häntä itseään ei enää nähdä, ei edes 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

– Meillä on upea historia Olvin kanssa, mutta olen jo muussa paikassa elämässäni, Jenni nauraa.


Hän haluaa keskittyä yrittäjänä toimimiseen, johon kuuluu vahvasti myös hyväntekeväisyys: Jennin jo neljästi järjestämällä vuotuisella Gaala Lasten Hyväksi -tapahtumalla sekä sitä edeltävillä muilla hyväntekeväisyystempauksilla on vuosien saatossa kerätty jo yli 100 000 euroa Taysin pienille syöpäpotilaille.

– Mutta jos olisin taas se 22-vuotias Jenni ja saisin saman tilaisuuden, totta kai lähtisin mukaan: en olisi tänään tässä ja tämä ihminen ilman Olvi-tyttöyttä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt