Finlandia-ehdokkaat kertoivat hetkestä, kun kuulivat ehdokkuudesta: ”Parturi säikähti niin paljon, että meinasi leikata kaljun kohdan päähäni” - Viihde - Ilta-Sanomat

Finlandia-ehdokkaat kertoivat hetkestä, kun kuulivat ehdokkuudesta: ”Parturi säikähti niin paljon, että meinasi leikata kaljun kohdan päähäni”

Epäusko. Itku. Kovaääninen huudahdus parturissa. Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuus sai kirjailijat tuntemaan suuria tunteita.

Tommi Liimatta (vas., Autarktis), Jaakko Yli-Juonikas (Jatkosota-extra), Hanna Hauru (Jääkansi), Juha Hurme (Niemi), Miki Liukkonen (O) ja Cristina Sandu (Valas nimeltä Goliat).­

10.11.2017 14:40

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaat julkistettiin perjantaina 10.11.

Ehdolla ovat seuraavat romaanit:

Hanna Hauru: Jääkansi (Like)

Juha Hurme: Niemi (Teos)

Tommi Liimatta: Autarktis (Like)

Miki Liukkonen: O (WSOY)

Cristina Sandu: Valas nimeltä Goliat (Otava)

Jaakko Yli-Juonikas: Jatkosota-extra (Siltala)

Ilta-Sanomat vieraili palkintoehdokkaiden julkistustilaisuudessa ja kysyi kirjailijoilta, miten reagoit, kun kuulit olevasi ehdokkaana?

Juha Hurme

– Olin iltamakiertueella teatterikorkeakoululaisten kanssa. Olin tosi iloinen, mutta pidän hyvin leikkimielisinä tällaisia kulttuurikilpailuja. Tämä ei hidasta eikä nopeuta mun pulssia.

Miki Liukkonen

– Olin silloin parturissa ja huudahdin kovaan ääneen. Parturi säikähti niin paljon, että meinasi leikata kaljun kohdan päähäni. Onneksi niin ei tapahtunut.

Cristina Sandu

– Ensin tuli olo, että onko tämä totta? Asun Englannissa. Piti pari kertaa tarkistaa, että tässä ei ole sattunut mitään virhettä. Olen töissä akateemisessa kustantamossa, jossa myyn käännösoikeuksia. Piti yrittää jatkaa normityöpäivää.

Tommi Liimatta

– Voi olla, että mulla siinä muut touhut keskeytyivät kymmeneksi minuutiksi. Olin työpöydän ääressä. Unohdin jopa kääriä röökin, vaikka niin kuuluisi tehdä sellaisessa tilanteessa. Vähän kävi tyhjää päässä.

Hanna Hauru

– Itkin. Mulla oli huonosti puhelin korvassa. Kysyin, voitko sanoa uudelleen. Sanottiin, etten saa sanoa kenellekään. Oli tosi hankala pitää suu kiinni.

Jaakko Yli-Juonikas

– Se oli ilahduttava yllätys. Olin kotona tavallisissa arkiaskareissa, kun kustannustoimittaja soitti. Vaimon kanssa illemmalla juhlittiin uutista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?