Rajut vatsakivut veivät Maria Jungnerin sairaalaan – kiittelee HUSin hoitohenkilökuntaa: ”Ihmiset pitävät potilaista huolen eikä koneet” - Viihde - Ilta-Sanomat

Rajut vatsakivut veivät Maria Jungnerin sairaalaan – kiittelee HUSin hoitohenkilökuntaa: ”Ihmiset pitävät potilaista huolen eikä koneet”

Ylen valovoimainen tv-kuuluttaja Maria Jungner kiittelee vuolaasti saamaansa hoitoa.

Maria Jungner hakeutui hoitoon kovien vatsakipujen takia.­

10.11.2017 6:38

Maria Jungner hakeutui keskiviikkona sairaalaan äkillisten, todella kovien vatsakipujen vuoksi.

Kipujen aiheuttajaksi paljastui puhjennut munasarjakysta, joka on yleinen vaiva kaikenikäisillä naisilla. Jungner kertoo, että vaiva saatiin hoidettua ilman leikkausta, mutta hän on loppuviikon sairauslomalla.

– Olen jo nyt ehtinyt saada ihania viestejä katsojilta, että miksi en ole muutamaan päivään näkynyt ruudussa tai päivitellyt työsivujani Facebookissa. Tässä siis syy siihen, Jungner kertoo Ilta-Sanomille.

Jungner julkaisi keskiviikkona Instagram-tilillään kuvan, jossa kiittelee Helsingin Meilahden sairaalan ja Naistenklinikan ammattitaitoisia hoitajia.

Jungner viittasi kuvallaan HUSin toimipisteitä tiistaina piinanneeseen tietoliikennehäiriöön, jonka vaikutus potilasturvallisuuteen arvioitiin olevan todellinen. HUS on Suomen suurin sairaanhoitopiiri, jolla on parikymmentä sairaalaa ja lukuisia pienempiä yksiköitä.

Voit lukea Ilta-Sanomien uutisen aiheesta täältä.

Ongelmien vuoksi potilaita kehotettiin varautumaan useiden tuntien odottamiseen. Vika korjattiin vielä saman päivän aikana. Vielä keskiviikkona potilastietojärjestelmässä ilmeni uusi ongelma, mutta vika saatiin korjattua illalla.

– Ihan voin nyt kokemuksesta sanoa, että potilaista pidettiin ja pidetään todella hyvää huolta. Mulla oli kokenut naislääkäri, joka sanoi minulle, että kyllä täällä ihmiset pitävät potilaista huolen eikä koneet, Jungner kuvailee keskiviikkona saamaansa hoitoa.

Maria Jungner on työskennellyt kuuluttajana vuodesta 1998.­

Maria Jungnerin mukaan tärkeintä sairaalassa on se, että ihminen hoitaa toista ihmistä.

– Kyllähän lähetteet ja toimenpidemääräykset pystytään käsinkin kirjoittamaan. Sai olla todella kiitollinen siitä, että jos jossain maassa sairastaa, niin Suomessa, hän jatkaa.

Lue lisää Maria Jungnerin kuulumisista Ilta-Sanomien perjantain lehdestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?