Suomalaismissi saa julmia kommentteja painostaan – kertoi avoimesti syömishäiriöstään: tuntemattomat syyttävät huomion kerjäämiseksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomalaismissi saa julmia kommentteja painostaan – kertoi avoimesti syömishäiriöstään: tuntemattomat syyttävät huomion kerjäämiseksi

Fitnessmalli-kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Elina Leskinen on kohdannut sosiaalisessa mediassa kiusaamista ja ilkeitä kommentteja.

9.11.2017 17:21

Elina Leskinen, 26, astui julkisuuteen jo vuonna 2013, jolloin hän oli Miss Suomi -finalisti. Tänä vuonna hän sijoittui toiseksi perintöprinsessaksi Fitnessmalli-kilpailussa.

Leskinen on puhunut avoimesti syömishäiriötaustastaan. IS kertoi kesällä, että missikaunottaren tila oli pahimmillaan todella kriittinen.

Nyt Leskinen kertoo kohdanneensa nettikiusaamista, joka alkoi hänen osallistuttuaan Fitnessmalli-kilpailuun.

– Viime aikoina ne negatiiviset kommentit ovat koskeneet juurikin minun painoani ja kokoani. Ja mikä hassuinta, painoa koskevat kommentit ovat tulleet syömishäiriöpostaukseeni, Leskinen kertoo suositussa blogissaan.

Ilta-Sanomien tavoittama Leskinen kertoo, että kommentteja tulee joka viikko muutamia kappaleita.

– Olen kuullut, että ”huomiohuoraan” syömishäiriöstä kertomisillani. On kommentoitu, että olenpa pullea ja ihmetelty, miten voin olla fitnessmalli. On sanottu, että olen liian iso fitnessmalliksi, Leskinen kertoo IS:lle.

Leskinen kertoo, että ikävä kommentointi kiihtyy aina, kun hän kirjoittaa syömishäiriöstä.

– Syömishäiriöstä parantuessani olen saavuttanut positiivisen kehonkuvan ja saanut itsevarmuuden siitä, että kelpaan juuri tällaisena kuin olen. Minun ei tarvitse mahtua mihinkään tiettyyn muottiin. Osaan siis suhtautua ikäviin kommentteihin neutraalisti, Leskinen kertoo.

Ikävien kommenttien suodattaminen ei ole aina helppoa. Asian käsitteleminen on vienyt Leskiseltäkin vuosia.

– Miss Suomi 2013 finaalissa ollessa otin vielä itseeni ”isot reidet” -tyylisistä kommenteista, mutta nyt vuosien varrella sitä on karaistunut ja kommentit menevät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, Leskinen sanoo.

Tuntemattomat ovat kommentoineet, että Leskinen on liian painava fitnessmalliksi.­

Leskinen kohtelee toisia niin kuin haluaisi itseäänkin kohdeltavan. Tätä ohjenuoraa hän kehottaa muidenkin harkitsevan.

– Välillä ei meinaa ymmärrys riittää miksi joku haluaa arvostella rumasti toisen ulkonäköä. Luulen, että kukaan kommentoijista ei uskaltaisi sanoa minulle noita ikäviä kommentteja suoraan päin kasvoja, Leskinen toteaa.

– Haukkujalla itsellään on todennäköisesti paha olla ja yrittää purkaa sitä minuun, Leskinen pohtii.

Leskinen on nykyään sinut vartalonsa kanssa, mutta se vei aikaa.­

Leskinen uskoo vakaasti, että syömishäiriöstä voi parantua. Hän onkin kirjoittanut omasta paranemisprosessistaan blogissaan.

– Oivalsin, että elämässä on niin paljon tärkeämpiäkin asioita kuin paino ja ulkonäkö. Totta kai sitä haluaa olla hyvännäköinen ja hyvässä kunnossa, mutta nyt osaan toteuttaa kaiken oikealla tavalla eli syöden riittävästi ja monipuolisesti sekä treenaamalla järkevästi, Leskinen kommentoi IS:lle kesällä.

Elina Leskinen toivoo, että ihmiset kohtelivat toisiaan ystävällisemmin, myös somessa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?