Festarikuva saa aivot solmuun: some luuli suosikkitapahtuman konsertiksi, olikin jotain aivan muuta – tajuatko totuuden? - Viihde - Ilta-Sanomat

Festarikuva saa aivot solmuun: some luuli suosikkitapahtuman konsertiksi, olikin jotain aivan muuta – tajuatko totuuden?

Sosiaalisessa mediassa leviää näyttävä kuva, jonka moni uskoi olevan suurilta festivaaleilta.

Kuva vasemmalla on Helsingin Flow-festivaalilta viime elokuussa. Oikealla oleva kuva on... hetkinen, siis mistä?­

8.11.2017 22:29 | Päivitetty 8.11.2017 22:34

Sosiaalisen median käyttäjät ovat saaneet aivonsa solmuun ja hieraisseet silmiään erään täysin tavalliselta näyttävän valokuvan nähtyään. Somessa ympäri maailman leviää texasilaisvalokuvaajan otos jättimäisestä vihreästä rakennelmasta.

BuzzFeed-sivusto kertoo, että Micah Hornin ottama kuva on saanut aikaan kiivaan keskustelun ja joukon äimistyneitä somekäyttäjiä. Moni kuvan nähnyt on todennut, että kuva on selvästi napattu joltakin festivaalilta.

– Mikä festivaali tämä on, tiedustelee eräs nuori nainen.

– Kuka esiintyy, kyselee toinen Twitter-käyttäjä.

Osa käyttäjistä on aivan varmoja, että kuva on Yhdysvalloissa huippusuositulta Lollapalooza-festivaalilta. Lukuisat ihmiset ovat aivan varmoja, että kyseessä todella on näyttävä lavarakennelma suurelta festivaalilta.

Moni myöntää tutkineensa kuvaa tarkemmin saadakseen selville, mikä yhtye lavalla esiintyy.

– Miksi zoomasin juuri saadakseni selville, miltä festareilta tämä on, eräs kuvaa Twitterissä kommentoinut ihmettelee.

Twitter-käyttäjille alkoi hiljalleen valjeta, ettei kyseessä todellakaan ole festivaalikuva, lavarakennelma ja lempimusiikkinsa tahdissa jammaileva yleisömeri.

– Jos kuvassa ei ole festariyleisö, niin mitä siinä sitten on? kuuluu yksi ihmettelevä kommentti Twitterissä.

Kuvan ”lavarakennelma” on todellisuudessa jättimäinen vihreä työkone, jota käytetään puuvillasadon korjaamiseen. Kuva on otettu texasilaiselta pellolta yöaikaan, ja siinä korjataan pehmeiksi puuvillapalloiksi kasvanutta satoa.

BuzzFeed-sivuston mukaan valokuvaaja Horn nappasi kuvan, kun hänen ystävänsä Brandon Brieger ajoi jättimäistä traktoria yöllä. Hornin tavoitteena on esitellä ihmisille nykypäivän maataloutta.

Kuvan saama erikoinen huomio on lyönyt sekä traktoria ajaneen Briegerin että otoksen napanneen Hornin ällikällä. Kuvaa on jaettu eri Twitter-tileillä satoja tuhansia kertoja ja se on noussut jättimäiseksi ilmiöksi myös Redditissä ja Facebookissa. BuzzFeed-sivuston mukaan hämmentävää kuvaa on jaettu myös erilaisilla EDM-musiikkisivustoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?