Paljastus brittimedialle: Saara Aallon viisutiimiin yllätysnimi Britannian X Factorista – ”Olemme täydellinen tiimi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Paljastus brittimedialle: Saara Aallon viisutiimiin yllätysnimi Britannian X Factorista – ”Olemme täydellinen tiimi”

Saara Aalto kertoi The Sunin haastattelussa hankkineensa tiimiinsä vahvistusta Britanniasta.

7.11.2017 20:52

Saara Aalto on Suomen euroviisuedustaja vuonna 2018 Portugalissa järjestettävissä euroviisuissa.

Vuodesta 2012 Suomen euroviisuedustaja on valittu Ylen järjestämässä Uuden musiikin kilpailussa. Tänä vuonna pelin henki muuttuu niin, että UMK-konsertissa 3. maaliskuuta ennakkoon viisuehdokkaaksi valittu Aalto esittää kolme kappaletta, joista yleisö valitsee suosikkinsa.

– Olen ollut alusta asti ihastunut euroviisuihin. Se on jotain niin värikästä, iloista ja positiivista. Maailma tulee yhteen musiikin avulla. Musta se on vaan niin kaunista, Aalto sanoi lavalla julkistamisen jälkeen.

Saara ponnahti kansainväliseen suosioon osallistuttuaan syksyllä 2016 Ison-Britannian X Factoriin. Ohjelmaa seurattiin Suomessa suurella jännityksellä. Aalto tuli kisassa lopulta upeasti toiselle sijalle. Voiton vei ennakkosuosikin maineen kerännyt Matt Terry. Vielä viime viikolla oli puhetta, että Saara saattaisi edustaa saarivaltiota viisuissa.

Saara Aalto edustaa Suomea euroviisuissa vuonna 2018.­

Huhut Britannian edustamisesta viisuissa osoittautuivat tyhjäksi, mutta kaikki kytkökset Britanniaan eivät silti ole katkenneet. Saaran valinnasta edustaa Suomea euroviisuissa uutisoi tiistaina myös The Sun, jolle laulajatar kertoi tuoreita tunnelmiaan.

Saara paljastaa brittilehden haastattelussa, että hänen viisukoreografiansa tulisi tekemään huippusuosittu brittikoreografi Brian Friedman. 40-vuotias Friedman on myös tunnettu Britannian X Factor -ohjelman koreografina.

Friedman on maailmankuulu koreografi.­

– Hän teki kaiken luovan X Factorissa ja olemme täydellinen tiimi, joten palaamme takaisin yhteen, Saara kertoo The Sunin haastattelussa.

– Se tulee olemaan kuin X Factorissa, mutta isompaa, laulaja hehkuttaa.

Friedman on tunnettu X Factorin lisäksi monien maailmantähtien, kuten Beyoncén, Britney Spearsin ja Mariah Careyn koreografina. Hän on suunnitellut koreografioita myös lukuisiin musiikkivideoihin.

Saara Aalto ja Brian Friedman treenasivat yhdessä Britannian X Factorissa viime vuonna.­

Hyvässä lykyssä Saara siis tempaa viisutiiminsä kanssa mukaansa suuren määrän äänestäjiä myös Britanniasta.

– Tuntuu kuitenkin hyvältä henkisesti edustaa Suomea. Olen suomalainen ja olen tosi tyytyväinen tähän. Parempi näin, sillä nythän britit voi äänestää mua, Saara laskeskeli IS:n haastattelussa tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?