ET-lehti pyysi anteeksi kohukolumnia – nyt puhuu nuoria naisia arvostellut Pirkko Arstila: ”Olen sitä mieltä, enkä mieltäni muuta” - Viihde - Ilta-Sanomat

ET-lehti pyysi anteeksi kohukolumnia – nyt puhuu nuoria naisia arvostellut Pirkko Arstila: ”Olen sitä mieltä, enkä mieltäni muuta”

Pirkko Arstilan Vihjailevat helmat -kolumni herätti lukijoissa tyrmistystä.

7.11.2017 20:13

IS uutisoi aiemmin tiistaina, kuinka ET-lehdessä kirjoittavan Pirkko Arstilan, 79, kolumni kassajonossa tavatun nuoren naisen pukeutumisesta herätti suoranaisen raivon sosiaalisessa mediassa. Kolumnia pidettiin loukkaavana ja monet vaativatkin sen poistamista lehden sivuilta.

Uutisankkurina suomalaisille tunnetuksi tullut Arstila, kuvailee kolumnissaan kaupan kassajonossa näkemäänsä nuorta naista, jonka kertoo olleen pukeutunut ”harmaisiin verryttelyhousuihin ja mustaan lepattavaan t-paitaan”.

– En ole aiemmin nähnyt pöksyjä, joiden takapuoli on niin tiukka, että anatomia paljastuu. Kummut, kumpareet ja salainen sola, Arstila ihmettelee.

Hän jatkaa kuvailemalla naisen kehon ominaisuuksia ja ulkonäköä.

– Tytön ruumiinrakenne oli suomalais-ugrilainen eli lyhyet jalat, pullea takamus, runsas povi – muutaman vuoden kuluttua luvassa olisi paino-ongelmia. Hiukset pitkät ja latvoista hapsuuntuneet. Silmät kuin mascarakraatterit.

Monen lukijan mielestä Arstila lietsoo nuorten naisten ulkonäköpaineita ja ylläpitää käsitystä, jossa heidän tulee näyttää jokaisessa tilanteessa kauniilta ja haluttavilta.

– Järkyttävää sontaa, miten tämä on voitu julkaista? yksi lukija kysyy.

– Karseeta, jos joutuu lähikaupassa käydessäänkin miettimään että mitähän muut minusta tai vaatteista ajattelee. Monesti käyn nopeasti kaupassa lenkin tai salin jälkeen. Ei siinä välissä hametta käydä vaihtamassa ja meikkaamassa, toinen vastaa.

IS tavoitti kolumnin kirjoittaneen Arstilan tiistai-iltana.

– Mitä tähän nyt sanoisi. Minusta nuorten naisten housut ovat rumia. Olen sitä mieltä, enkä mieltäni muuta, entinen uutisankkuri täräyttää.

– Faktahan on, että suurimmalla osalla suomalaisista naisista ja tytöistä on leveä lantio ja paksut jalat.

Arstila vertaa kolumniaan muotiblogeihin.

– Paljon annetaan neuvoja, miten pukeutua edustavasti. Kolumni oli minun ajatusleikkini asiasta.

Hän painottaa, ettei kirjoittanut ET-lehden juttua silkkaa pahuuttaan.

– En kokenut olevani ilkeä. Ei tullut mieleenkään, että tästä voisi suuttua.

Kiivas palaute on kiirinyt myös Arstilan korviin, mutta suurimmat särähdykset ovat jääneet matkan varrelle.

– Olen saanut kolumnista myös rohkaisevaa palautetta. Ihmisellä on oikeus pukeutua, kuten haluaa. Minulla on oikeus kuvitella, mitä haluan.

ET-lehti esitti kolumnista julkisen anteeksipyynnön. Tämä kummastuttaa Arstilaa.

– Hämmästyin sitä suuresti. Mistä syystä niin piti tehdä? Arstila kysyy.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?