Maria Veitola yöpyy ohjelmassaan Reino Nordinin lakanoissa: ”Olen tyytyväinen, etten joudu elämään hänen kanssaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Maria Veitola yöpyy ohjelmassaan Reino Nordinin lakanoissa: ”Olen tyytyväinen, etten joudu elämään hänen kanssaan”

Juontaja Maria Veitola lähtee jälleen yökyläilemään julkisuudesta tuttujen suomalaisten luo.

7.11.2017 15:06

Juontaja Maria Veitolan luotsaama Yökylässä Maria Veitola -ohjelma palaa keväällä MTV3:lle mielenkiintoisen vieraskattauksen kanssa.

Ohjelmassa Veitola selvittämään julkisuudesta tunnettujen suomalaisten arkea ja ajatuksia. Ohjelman kolmannella kaudella Maria yöpyy Metti ja Mikael Forssellin, Alman, Mikael Gabrielin, Päivi Räsäsen, Reino ja Maria Nordinin, Laura Huhtasaaren, Hannele Laurin, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan, Dannyn, sekä Toni Wirtasen ja Jannika B:n luona.

Veitola kuvailee ohjelmassa olevan tällä kaudella kutkuttava kattaus koko kansan tuntemia tähtiä. Mukana on monia henkilöitä, joista ihmisillä on jo jonkinlainen mielikuva. Veitola sanoo lähteneensä yökylään avoimin mielin ja yrittäneensä unohtaa omat ennakkoluulonsa, joita hänellä jostakin ihmisestä saattoi olla.

Eräs tällaisista henkilöistä oli muusikko Reino Nordin, joka viime aikoina on ollut otsikoissa paitsi musiikistaan, niin myös huumetuomiostaan.

– Olen itse haastatellut Reino Nordinia useita kertoja ja tunnen hänet pitkältä ajalta työn kautta. Meillä on myös joitain yhteisiä tuttuja, joten en yllättynyt siitä, millainen hän on. Miten tämän nyt sanoisi.... Olen tyytyväinen, etten joudu elämään hänen kanssaan, mutta olen iloinen, että hänenlaisensa artisti uskaltaa olla oma itsensä. Puhua mitä sylki suuhun tuo ja tehdä mitä tekee mieli tehdä, hän sanoo.

– Aina kaipaan sitä, että tähdet uskaltaisivat olla persoonia. Aika monet ovat kauhean siloteltuja, eivätkä ota kantaa mihinkään. On virkistävää, että joku on tuollainen luonnonlapsi, Maria Veitola kertoo.

Maria Veitola vierailee ohjelmassa Reino ja Maria Nordinin luona.­

”Ajattelin, että onkohan se tosi kiukkuinen ja hankala”

Juontaja myöntää, että mielikuvat monista ihmisistä muuttuivat kertaheitolla kuvausten aikana. Erääksi suurimmaksi yllättäjäksi hän nimeää esimerkiksi räppäri Mikael Gabrielin, joka osoittautui täysin erilaiseksi tyypiksi kuin hän oli luullut.

– Yritän aina, ettei mulla ole mitään ennakkokäsitystä. Kuitenkin huomaan, että sellainen vain on. Esimerkiksi Mikael Gabrielin kohdalla luulin, että meininki tulee olemaan tosi kiukkuista ja kulmikasta, mutta sit se olikin lauhkea lammas, Veitola sanoo.

Maria Veitolan käsitys Mikael Gabrielista muuttui yökyläilyn jälkeen.­

Toinen yllättäjä oli näyttelijä Hannele Lauri, joka nähtiin aikanaan Veitolan Maria! talk show’ssa Röökimuijana. Veitola ei kuitenkaan tuolloin ollut samaan aikaan kuvauksissa Laurin kanssa, joten hän ei tuntenut näyttelijää entuudestaan.

– Me ei ikinä tutustuttu kuvauksissa ja nyt ajattelin, että onkohan se ihan tosi kiukkuinen ja hankala. Jotenkin negatiivinen ja kova. Hän oli fantastinen, meillä oli aivan ihanaa, Veitola hymyilee.

Ajatusmaailmat eivät kohdanneet

Juontajan ja ohjelmassa mukana olleiden ihmisten maailmankuvat sotivat välillä hyvinkin paljon keskenään ja se toi kuvauksiin oman haasteensa.

– Tällä kaudella on mukana ihmisiä, joilla on aika erilaiset arvot ja näkemykset asioista. Semmoiset ovat vähän vaikeita, että tekisi mieli kuristaa se ihminen, halveksin sua ja mielipiteesi on ihan perseestä. Samaan aikaan miettii, että hän on tosi mukava ihminen ja minä pidän hänestä. Mitä tästä nyt pitää ajatella. Miten joku voi olla kiva ja perseestä samaan aikaan, Veitola nauraa.

Juontaja hymähtää muistellessaan hänen yökyläilyään Anu Saagimin luona, joka nosti aikanaan suuren kohun. 2015 esitetyssä jaksossa Saagim muun muassa solvasi Veitolan ulkonäköä.

Mitään vastaavaa ei sarjan kolmannella kaudella tulla näkemään, vaikka Veitola sanookin huomanneensa, että jotkut saattavat käyttäytyä kameran edessä eri tavalla kuin normaalisti.

– Ei kyllä ollut sellaista henkilöä kuin Anu Saagim. Onneksi! Suurin osa ihmisistä on, että tervetuloa yökylään ihan milloin vaan, mutta ensi kerralla ilman kameroita. On siellä varmasti joku sellainen tälläkin kaudella, joka ei minua yökylään enää halua.

Kansanedustaja Päivi Räsänen on yksi niistä ihmisistä, joiden luona Maria Veitola yökyläilee sarjansa kolmannella kaudella.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?