Suomen suurlähetystö etsii Matt Damonia tolppaan kiinnitetyllä ilmoituksella – ”Löytäminen olisi jättipotti meille” - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomen suurlähetystö etsii Matt Damonia tolppaan kiinnitetyllä ilmoituksella – ”Löytäminen olisi jättipotti meille”

Suurlähetystön etsintäkuulutus tunnetusta näyttelijästä leviää kovaa vauhtia sosiaalisessa mediassa.

Suurlähetystö toivoo, että Oscar-palkittu näyttelijä lähettäisi 100-vuotiaalle Suomelle videotervehdyksen.­

4.11.2017 19:00

Suomen suurlähetystö Washingtonissa etsii näyttelijä Matt Damonia hauskalla ilmoituksella sosiaalisessa mediassa. Kuvassa näkyy tolppaan kiinnitetty etsintäkuulutus. Damonin toivotaan lähettävän videotervehdyksen 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi.

Finland needs to find Matt Damon!We'd love his video greeting for our 100th Independence Day.Can you help?Please share!#GoodFinnHunting pic.twitter.com/GpyVRYmguj— Finnish Embassy DC (@FinnEmbassyDC) 3. marraskuuta 2017

Jos twiitti ei näy selaimellasi, katso se täältä.

Oscar-palkitulla näyttelijällä on sukujuuria Suomessa, sillä hänen äidinpuoleinen isoisänsä oli Suomen Pajareita.

– Valitettavasti Mattista itsestään ei ole kuulunut vielä mitään. Ihanasti moni on linkkaillut julkaisuun Ben Affleckia, Conan O’Brienia ja Ellen DeGeneresia, että voisivatko he auttaa tässä etsinnässä, kertoo suurlähetystön lehdistöneuvos Sanna Kangasharju.

Damonin videotervehdys olisi osa Suomen Washingtonin-suurlähetystön Suomen juhlavuotena tekemää sadan videotervehdyksen sarjaa, jonka aloitti tunnettu talk show -isäntä ja koomikko Conan O’Brien.

– Se oli meidän ylivoimaisesti suosituin somepostaus ikinä, sillä se on tavoittanut Facebookin kautta yli 2,5 miljoonaa ihmistä. Ajattelimme, että olisi kiva päättää 100 videotervehdyksen sarja jollain vähän isommalla nimellä, Kangasharju sanoo.

Sittemmin tervehdyksiä 100-vuotiaalle Suomelle ovat tehneet muun muassa Apocalyptica-yhtye, ohjaaja Renny Harlin, astronautti Tim Kopra, Yhdysvaltain entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck ja jääkiekkoilija Mikael Granlund.

– Olemme yrittäneet ottaa yhteyttä Mattiin agenttien kautta, mutta sieltä ei koskaan palattu. Ajattelimme, että tehdään vielä tällainen etsintäyritys, Kangasharju kertoo.

Videotervehdysten ajatuksena on nostaa esiin Suomen tulevaa 100-vuotispäivää sosiaalisessa mediassa. Matt Damonin etsintäkuulutus on tavoittanut suurlähetystön Facebook-sivujen kautta jo yli 70000 ihmistä.

– Damonin löytäminen olisi jättipotti meille, vaikka tiedämme, että hänen tavoittamisensa voi olla realistisesti aika hankalaa.

Damon on tietoinen suomalaisista sukujuuristaan, sillä joitakin vuosia sitten hän tapasi Sveitsin Davosin talousfoorumissa Suomen silloisen pääministerin Jyrki Kataisen. Keskusteluissa tuli ilmi, että Damon on hyvin perillä esimerkiksi Suomen hyvästä koulutusjärjestelmästä.

– Hän on selvästi perehtynyt Suomi-asioihin. Meillä on sellainen tutina, että jos hän vain tietäisi, että haluamme häneltä Suomi-tervehdyksen, hän varmaan tekisi sen. Mutta jotta saadaan viesti perille, pitää tehdä vielä töitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?