Netflix katkaisi suhteet ahdistelukohun ryvettämän Kevin Spaceyn kanssa - Viihde - Ilta-Sanomat

Netflix katkaisi suhteet ahdistelukohun ryvettämän Kevin Spaceyn kanssa

Myös elokuva Gore jää julkaisematta.

4.11.2017 5:10

Suoratoistopalvelu Netflix on ilmoittanut katkaisevansa suhteet seksuaalisesta ahdistelusta syytetyn Kevin Spaceyn kanssa. Asiasta uutisoivan ABC Newsin mukaan Netflix ei aio enää tuottaa yhtäkään suositun House of Cards -sarjan jaksoa, jossa Spacey on mukana. Netflix ei myöskään aio julkaista Gore-nimistä elokuvaa, jossa Spacey näyttelee pääroolissa. Elokuva on ollut jälkituotannossa.

Netflix on aiemmin ilmoittanut keskeyttävänsä House of Cardsin kuudennen kauden kuvaukset häirintäkohun takia.

The Sun uutisoi eilen poliisin tutkivan Spaceyta kohtaan tehtyä seksuaalisen ahdistelun syytöstä. Lehden mukaan kolmikymppinen mies oli jättänyt tiistaina poliisille ilmoituksen, jonka mukaan näyttelijä olisi tehnyt seksuaalirikoksen Lontoon-kodissaan vuonna 2008. Ilmoituksen jättänyt mies oli väitettyjen tapahtumien aikaa 23-vuotias. BBC puolestaan uutisoi eilen, että poliisi on vahvistanut tutkivansa vuonna 2008 tapahtunutta epäiltyä ahdistelua, mutta ei sanonut, onko syytösten kohteena Spacey.

Näyttelijä ei ole kommentoinut esitettyjä väitteitä tai mahdollista poliisitutkintaa.

Useita syytöksiä

Joukko House of Cards -sarjan työryhmäläisiä kertoi aiemmin, että Spacey myrkytti koko työympäristön häiritsevällä käytöksellään. CNN:n mukaan entinen tuotantoavustaja sanoo Spaceyn häirinneen häntä seksuaalisesti yhdellä sarjan varhaisista kausista.

CNN:lle nimettömänä puhuneet kahdeksan tekijäjoukkoon kuuluvaa tai kuulunutta kuvailivat, että Spacey on käyttäytynyt saalistajan elkein, kosketellut sopimattomasti ja heittänyt karkeita kommentteja. Kohteina olivat heidän mukaansa tyypillisesti nuoret miehet.

Spaceya ovat aiemmin syyttäneet ahdistelusta muun muassa Roberto Cavazos ja Anthony Rapp. Spacey vastasi Rappin väitteeseen anteeksipyynnöllä, mutta sanoi, ettei muista tapausta.

Lisäksi nimettömänä pysytellyt mies on väittänyt Vulture-sivuston haastattelussa, että Spacey yritti raiskata hänet, kun hän oli 15-vuotias.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?