Kevin Spaceyn kollegat väittävät: Hollywood-tähti teki työympäristöstä ”myrkyllisen” – kosketteli ja ahdisteli nuoria miehiä - Viihde - Ilta-Sanomat

Kevin Spaceyn kollegat väittävät: Hollywood-tähti teki työympäristöstä ”myrkyllisen” – kosketteli ja ahdisteli nuoria miehiä

Kahdeksan Kevin Spaceyn entistä kollegaa House of Cards -sarjasta ovat avautuneet Spaceyn käytöksestä.

3.11.2017 15:20

Hollywood-tähti Kevin Spacey, 58, on joutunut muutamassa päivässä keskelle ahdistelukohua.

Myös suoratoistopalvelu Netflix ilmoitti keskeyttävänsä Spaceyn tähdittämän House of Cards -televisiosarjan kuudennen kauden kuvaukset kohun takia.

Nyt kahdeksan sarjan tuotannossa työskennellyttä henkilöä kertoo, että Spacey teki työympäristöstä myrkyllisen. CNN:n tavoittamien henkilöiden mukaan Spaceyn käytös oli ”saalistavaa”. Anonyymeinä pysyttelevien henkilöiden mukaan Spaceyn jatkuvasti kosketteli ja laukoi raakoja kommentteja työntekijöille, jotka olivat useimmiten miespuolisia ja nuoria.

Yksi aiemmin tuotannossa työskennellyt henkilö väittää, että Spacey hyväksikäytti tätä seksuaalisesti.

Kevin Spacey on ahdistelusyytösten keskellä.­

Vyyhti alkoi purkautua, kun Star Trek: Discovery -sarjassa esiintyvä Anthony Rapp kertoi, että Spacey häiritsi häntä seksuaalisesti vuonna 1986. Spacey vastasi Rappin syytökseen anteeksipyynnöllä, jossa hän kuitenkin kertoi, ettei muista tapahtunutta. Samalla hän kertoi olevansa homoseksuaali.

Twitterissä nousi nopeasti ihmetyksen aalto siitä, että Spacey yritti kääntää puheen pois itse hyväksikäytöstä omaan seksuaalisuutensa.

Anthony Rapp avasi suunsa kokemastaan ahdistelusta ensimmäisenä.­

Elokuvaohjaaja Tony Montana kertoi aiemmin Radar Online -julkaisulle, että Spacey olisi kourinut häntä baarissa vuonna 2003. Myös meksikolaisnäyttelijä Roberto Cavazos syyttää Spaceya ahdistelusta. Hän näytteli lontoolaisessa teatterissa, jonka taiteellisena johtajana Spacey toimi 2005–2015. Myös Cavazosin mukaan Spacey saalisti nuoria miesnäyttelijöitä.

House of Cards -sarjan viimeinen kausi piti esittää Neflixissä kesällä 2018. Amerikkalaismedian mukaan on epäselvää, että siirtyykö sarjan kuudennen kauden esitysaikataulu.

Kevin Spacey tunnetaan House of Cards -sarjan lisäksi rooleistaan elokuvissa American Beauty (1999), L.A. Confidential (1997) sekä Epäillyt (1995), josta hän voitti parhaan miessivuosan Oscar-palkinnon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?