Tomi Metsäketo avoimena ahdistelusyytöksistä: ”Olen varmasti osan kirjoituksista ansainnut”

Tenori Tomi Metsäketo myöntää, että on ansainnut osan käytöksensä aiheuttamasta kohujulkisuudesta.

Tomi Metsäkedon käyttäytymistä naisia kohtaan on puitu runsaasti sosiaalisessa mediassa.

2.11.2017 7:39

Jo 15 vuotta monissa musiikkiproduktioissa mukana ollut tenori Tomi Metsäketo, 43, vastaa puhelimeen. Hänen äänensä on hiljainen ja epäluonnollisen rauhallinen. Heti ensimmäisenä mies pyytää anteeksi, sillä hänen puhelimestaan on akku loppumassa.

– Voinko soittaa takaisin, kunhan olen löytänyt laturin, hän sanoo kohteliaasti.

Kuluu tovi ja Metsäketo soittaa. On pakko kysyä, miten miehen oma akku on kestänyt kaiken kohun keskellä.

Runsaat kaksi viikkoa sitten Seiska julkaisi jutun, jossa lukuisat naiset väittivät sosiaalisessa mediassa Metsäkedon käyttäytyneen heitä kohtaan häiritsevästi. Metsäketo myönsi epäsopivan käytöksensä Facebookissa julkaisemassaan tiedotteessa. Hän pyysi käytöstään anteeksi ja kirjoitti, että hänen olisi pitänyt jo aiemmin nähdä stressin ja ”vauhtisokeuden” oireet.

Tämän jälkeen mies suljettiin pois myös Tähdet tähdet -ohjelmasta.

Metsäketo julkaisi tiedotteen, jossa kommentoi MTV:n päätöstä.

– Olen saanut tiedon siitä, että MTV on sulkenut minut pois Tähdet, tähdet -televisio-ohjelmasta. Otan tiedon vastaan surullisin mielin, sillä olen nauttinut ohjelman teosta, ja koko sen tekijäryhmä on muodostunut minulle läheiseksi ja tärkeäksi, Metsäketo kirjoitti.

Metsäketo sai ahdistelusyytösten jälkeen potkut Tähdet tähdet -ohjelmasta.

Viime aikojen runsas julkisuus on Metsäkedon mukaan ollut ”monilta osin” sekä ansaittua että ansaitsematonta.

–– Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään. Samalla kuitenkin toivon suhteellisuudentajua erityisesti netissä käytävään keskusteluun, Metsäketo kirjoitti.

Metsäketo kertoi myös viime vuosien vaikeuksistaan, kovatahtisesta työskentelystä ja keikkailusta sekä isänsä kuolemasta, josta hän ei ole vieläkään selvinnyt.

Kaiken keskellä Metsäketo on kuin onkin löytänyt akkuunsa virtaa.

– Olen silti löytänyt oman laturini. Tuon ensimmäisen lehtijutun jälkeen olen noussut joka ilta lavalle, tänään Jyväskylässä esiintyvä Metsäketo sanoo.

Laulaja kiertää Suomea yhdessä Pentti Hietasen, Maria Lundin ja Angelika Klasin kanssa Sinun omasi -kiertueella, joka huipentuu joulukonsertteihin. Tuolloin solistikaartiin tulee Klasin tilalle Johanna Försti.

– Lavalle on noustava, mutta eihän se ole kiva lukea itsestään lehdestä sellaisia juttuja. Olen siinä mielessä vanhan liiton miehiä, että en ole ollut kohujulkisuudessa aiemmin ja näin ollen tekstit ovat kolahtaneet kovaakin, Metsäketo myöntää.

Metsäketo kiertää parhaillaan Suomea yhdessä Pentti Hietasen, Maria Lundin ja Angelika Klasin (kuvassa) kanssa.

Metsäketo ei kovin mielellään halua avata enää kohua, mutta hän myöntää luonteensa piirteisiin kuuluvan sen, että hän on ajoittain melko suora.

– Olen kärkäs suustani ja huumorintajuni on rajua. Meistä jokainen käyttäytyy eri tavalla ja toki olen varmasti osan kirjoituksista ansainnut. En osaa sanoa muuta kuin että olen pahoillani, hän puhuu hiljaisella äänellä.

Metsäketo myöntää kohun ja kirjoitusten vaikuttaneen hänen henkiseen hyvinvointiinsa, mutta kutsumus lauluun ja yleisön viihdyttämiseen on antanut voimaa ja sitä kautta vienyt eteenpäin.

– Haluan ihmisille antaa hyvän olon musiikin kautta, se on kutsumukseni ja se antaa minulle voimaa. Yleisö on kannustanut myös viime viikkojen aikana ja monet ovat toivottaneet tsemppiä, hän kertoo.

– Ei minun ammattitaitoni ole mihinkään hävinnyt. Olen vuosikausia harjoitellut sydän verellä, jotta saan viihdyttää. Yhtään konserttiakaan en ole 15 vuoden aikana perunut, yhden olen sairastumisen takia joutunut siirtämään, hän huomauttaa.

Joidenkin mielestä on melko kohtuutonta, että Metsäketo on saanut potkut myös Mamma Mia -musikaalista. Metsäkedosta ei tiettävästi ole tehty yhtään rikosilmoitusta, vaan kaikki perustuu naisten kertomuksiin.

Mies itse on ollut hiljaa, mutta on tiedotteessaan myöntänyt tehneensä joissain kohdin väärin.

– On jaksettava, jatkettava ja lavalle astuttaessa on tuotava se positiivisuus sielun syövereistä. Olen tenori, joka haluaa välittää hyviä tunteita, se on elämäntehtäväni.

Porissa 22.10. järjestetyn konsertin jälkeen ihailijat jonottivat Metsäkedon nimikirjoituksia.

Suuren kiitoksen viime viikkojen myllerryksessä Metsäketo antaa hänet kaikkein parhaiten tunteville ihmisille.

– Olen äärimmäisen kiitollinen lähipiirilleni, jonka kanssa olen käynyt asioita läpi. Rakkaat ihmiset ovat minua tukeneet ja he tuntevat minut, hän sanoo.

– En vähättele tekemisiäni, mutta ehkä kohteliaisuuksiksi tarkoitetut kommenttini ovat sittenkin olleet liian suoria, hän pyörittelee.

Tomi Metsäkedolla on elämänsä aikana ollut kolme pitkää seurustelusuhdetta, mutta tällä hetkellä hän on poikamies – ollut jo melkoisen tovin.

– Uskon edelleen rakkauteen ja uskon sellaisen vielä löytäväni. Olen sitä mieltä, että elämästä tulee nauttia kaikilla sen alueilla – siihen liittyy myös hyvä seura, hän sanoo.

Miten nukut yösi?

– Viime yön taistelin unissani Kannaksella. Olin katsomassa Tuntemattoman, joka oli upea elokuva. Tuo leffa toi perspektiiviä maailmaan ja siihen, mikä on tärkeää, hän sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?