Dustin Hoffmania syytetään seksuaalisesta ahdistelusta – väitetään kosketelleen 17-vuotiasta tyttöä - Viihde - Ilta-Sanomat

Dustin Hoffmania syytetään seksuaalisesta ahdistelusta – väitetään kosketelleen 17-vuotiasta tyttöä

Oscar-voittajaa seksuaalisesta ahdistelusta syyttävä nainen oli tapahtumien aikaan vain 17-vuotias.

1.11.2017 19:14

Näyttelijä Dustin Hoffmania, 80, syytetään seksuaalisesta ahdistelusta, kertoo Hollywood Reporter. Kirjailija Anna Graham Hunter kuvailee lehdelle olleensa harjoittelijana Hoffmanin Kauppamatkustajan kuolema -tv-elokuvassa (1985) ja olleensa tuolloin vasta 17-vuotias.

Hunter sanoo Hoffmanin kertoilleen hänelle seksitarinoita ja puristaneen häntä takapuolesta. Vanhemman näyttelijän käytös ahdisti nuorta naista ja teki hänen olonsa hyvin epämukavaksi.

– Hän pyysi minua hieromaan jalkojaan heti ensimmäisenä kuvauspäivänäni. Hän flirttaili avoimesti, puristi minua takapuolesta, puhui minulle seksistä. Eräänä aamuna menin hänen pukuhuoneeseensa kysymään mitä hän haluaa aamiaiseksi. Hän katsoi minuun ja virnuili, Hunter sanoo ja kertoo Hoffmanin vitsailleen tilaavansa naisen sukupuolielintä aamiaiseksi.

Naisen mukaan Hoffmanin työtoverit nauroivat näyttelijän seksuaalissävytteisille vitseille, mutta Hunteria vitsit eivät naurattaneet.

– Olin sanaton. Menin kylpyhuoneeseen itkemään.

Hoffman pyytää anteeksi

Hunter kuvailee torjuneensa kaikki näyttelijän lähentelyt ja sanoneen tälle napakasti, ettei hän ole kiinnostunut. Tästä huolimatta näyttelijä jatkoi hänen kosketteluaan.

– Hän oli saalistaja, minä olin lapsi. Se oli seksuaalista ahdistelua, Hunter sanoo.

Hollywood-legenda on palkittu kahdesti parhaan miespääosan Oscarilla elokuvista Kramer vastaan Kramer ja Sademies.­

Dustin Hoffman on julkaissut tiedotteen, jossa hän pyytää anteeksi käytöstään. Hofman ei suoraan myönnä Anna Graham Hunterin väitteitä, mutta pahoittelee jos hänen käytöksensä on tuottanut pahaa mieltä naiselle.

– Kunnioitan suunnattomasti naisia. Minulla on hirvittävä olo jos käytökseni on saattanut hänet ikävään tilanteeseen. Olen pahoillani. Sellainen käytös ei kuvasta minua ihmisenä, Hoffman kirjoittaa tiedotteessaan.

Hoffmanin tiedetään käyttäytyneen välillä elokuviensa kuvauspaikoilla erikoisesti. Esimerkiksi Kramer vastaan Kramer (1979) -elokuvan kuvauksissa hän läpsäisi Meryl Streepiä ja piinasi tähteä puhumalla tämän miesystävän kuolemasta.

Hoffman on jälkeenpäin pahoitellut käytöstään ja sanonut käyttäneensä kuvausten aikoihin huumausaineita.

– Olin eroamassa, bilettänyt ja käyttänyt päihteitä, Hoffman on kertonut haastatteluissa tapahtuneesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?