Matti tienasi 30 000 euroa enemmän kuin Teppo – tuloeroon yksinkertainen selitys

Matin tulot ovat vuosi toisensa perään olleet suurempia kuin Tepon. Syynä ei kuitenkaan ole ahneus tai epätasaiset keikkapalkkiot.

1.11.2017 16:10

Koko kansan suosikit Matti ja Teppo ovat kiertäneet tanssilavoja kohta 50 vuotta. Parivaljakon tulot ovat vakiintuneet kotimaalaisten muusikoiden kärkikastiin vuosikausia sitten. Mistä kuitenkin johtuu, että Matti tienaa vuosi toisensa perään kymmeniä tuhansia euroja enemmän kuin Teppo?

– Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että minä olen säveltänyt melkein kaikki laulumme. Näin ollen saan muun muassa Teostolta korvauksia. Lisäksi Teppo maksaa mulle enemmän palkkaa kuin itselleen, kertoo Matti.

Matin ansiotulot olivat viime vuonna 107 443 ja Tepon 73 790 euroa. Pääomatuloja Matille kertyi 6 684 euron edestä ja Tepolle 13 429 euroa.

Keikkapalkkiot menevät Matin mukaan parivaljakolla tasan puoliksi.

Matti nauttii keikkailusta Teppoa enemmän.

Sekä Matin että Tepon tulot ovat olleet noususuhdanteessa viime vuosien saatossa. Tähän Matilla on yksinkertainen selitys.

– Olemme korottaneet kuukausipalkkojamme vuosien saatossa. Teppo hoitaa nämä asiat tilitoimiston kautta.

Verottaja muisti viime vuonna Mattia 10 117 euron ja Teppoa 6 180 euron suuruisilla mätkyillä.

– Veroprosenttia pitäisi kai joskus nostaa. Se on selvästi liian matala. Jos maksaisi enemmän veroa niin eihän niitä mätkyjäkään tulisi, veistelee Matti.

Suurista tuloista huolimatta rahkeet riittäisivät Matin mukaan vielä isompiin tienesteihin.

– Viimeiset 20 vuotta olemme tehneet keikkaa niin, että meillä on puoli vuotta lomaa joka vuosi. Joskus nauroimme ajatukselle, että jos tekisimme kuten muut artistit ja pitäisimme vain muutaman viikon lomaa vuodessa niin meillä olisi ihan hirvittävät tulot. Emme kuitenkaan ole niin ahneita.

Keikkapalkkiot menevät parivaljakolla puoliksi.

Matti ja Teppo julkaisivat juuri uuden albumin Elämä on täynnä nostalgiaa. Heti albumin julkaisun jälkeen parivaljakko suunnisti lomalle.

– Yleensä kun artistit julkaisee uuden levyn niin lähdetään keikoille myymään ja sponssaamaan levyä. Me lähdetään lomalle, nauraa Matti.

Seuraavan kerran legendaarisen duon voi nähdä keikoilla ensi vuoden maaliskuussa. Matti nauttii omien sanojensa mukaan keikkailusta enemmän kuin Teppo.

– Teppo olisi lopettanut keikkailun jo aikapäiviä sitten. Minulla on enemmän verissä esiintymisen palo ja halu. Teen itse omia lauluja ja sävellän, joten on hienoa nähdä miten ihmiset ottavat uudet laulut vastaan.

Lopettamispäätöstä ei Matin ja Tepon vuosikymmeniä kestäneen uran suhteen ole vielä tehty.

– Vuonna 2019 meille tulee 50 vuotta täyteen, joten sitten on aika keksiä jotain suurempaa. Tuon juhlan jälkeen on aika katsoa tilannetta uudestaan. Tässä on kuitenkin ajettu muutama miljoona kilometriä ja nukuttu hotelleissa tuhansia öitä niin kyllä se jossain alkaa tuntumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?