Bull Mentulan ansiot kyykkäsivät – kertoi IS:lle taloustilanteestaan: ”Jos sillä summalla ei normaali verkkarimies pärjää...”

rac

Julkaistu:

verot 2016
Jari Mentulan ansiotulot romahtivat.
Yrittäjänä ja kehonrakentajana tunnetun Jari ”Bull” Mentulan tulot romahtivat rankasti edellisvuodesta. Vuonna 2016 tienasi ansiotuloa 80 570 euroa. Pääomatuloja Mentulalle kertyi 14 393 euroa.

Jäännösveroja lihaskimppu joutuu pulittamaan 17 721 euroa. Summa on suuri, mutta silti maltillisempi kuin vuonna 2015: tuolloin Mentula joutui maksamaan mätkyjä 42 393 euroa.

Vuonna 2015 Mentula tienasi lähes puolet enemmän. Ansiotuloja hänelle kertyi tuolloin 154 361 euroa. Pääomatulot olivat tuolloin vaatimattomammat, vain 548 euroa.

Mentula kertoi IS:lle aiemmin viime vuoden olleen hänelle hyvä. Julkkiskehonrakentajan yritys Bull’s Consulting Oy:n teki yli 465 000 euron tuloksen 750 000 liikevaihdolla. Mentulan mukaan konsultointifirmalla on paljon eri tulonlähteitä.

– Tulot koostuvat pääasiassa valmennuksesta, luennoinnista ja muista sellaisista asioista. Kirjakin (Bull’s All Out, WSOY 2016) julkaistiin, Mentula kertoi IS:lle syyskuun lopulla.


Mentulan mukaan se, että rahaa on, ei tarkoita, että sitä tarvitsisi käyttää. Hän maksoi viime tilikaudella osinkoja 80 000 euroa.

– Veroneuvojat kertovat, miten paljon osinkoja otan, ja sen verran minä poika otan. Jos sillä summalla ei normaali verkkarimies pärjää, niin silloin talous ei ole tasapainossa.

Kehonrakentajan asenne oli tuolloin menestykseen vaatimaton.

– Minulla on tässä 10 vuotta vanhat verkkarit jalassa ja kauhtunut t-paita päällä, eli eipä se (raha) näy millään tavalla. Enhän minä mikään miljonääri ole, firmalla vain menee hyvin, Mentula naurahti.

Mentula meni viime kesänä naimisiin Maruzella ”Maru” Vaalikiven, 30, kanssa Kreikassa järjestetyissä näyttävissä häissä.

Kehonrakentaja ja hänen Maru-vaimonsa toivottivat alkukesästä tervetulleeksi myös uuden perheenjäsenen, Romeo-pojan. Marulla on entuudestaan yksi tytär, kouluikäinen Ronja.

Video: Näin haet verotietoja IS:n verokoneesta ja Verotoimistosta.


Kaikkien yli 100 000 euroa ansio- tai pääomatuloina vuonna 2016 tienanneiden suomalaisten tulot näet täältä.

Kaikki jutut suomalaisten tuloista ja veroista löydät täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt