Huikeaa, Saara Aalto! X Factor -vuosi löi leiville – laulajatähden palkka kasvoi reilusti - Viihde - Ilta-Sanomat

Huikeaa, Saara Aalto! X Factor -vuosi löi leiville – laulajatähden palkka kasvoi reilusti

Laulaja Saara Aalto tienasi vuonna 2016 lähes 10 000 euroa enemmän kuin edellisvuonna.

1.11.2017 10:10

Laulaja Saara Aalto, 30, nousi viime vuonna raketin lailla ihmisten tietoisuuteen, kun hän osallistui Britannian X Factor laulukilpailuun ja sijoittui siinä toiseksi. X Factor –taipaleensa jälkeen Aalto on tehnyt keikkoja Suomessa ja ulkomailla. Hän kilpailu menestyksestään julkaistiin myös Laura Frimanin kirjoittama kirja Saara Aalto – No Fear.

Viime viikolla Aalto ilmoitti vaihtavansa levy-yhtiötä ja näin ollen hänen yhteistyönsä Sonyn, Sycon ja musiikkimoguli Simon Cowellin kanssa päättyi. Tällä hetkellä Aalto tekee levy-yhtiö Warnerin kanssa uutta levyä.

Aallon ansiotulot vuonna 2016 olivat 78 380 euroa. Pääomatuloa hän sai 1 073 euroa.

Vuonna 2015 Aalto tienasi 66 450 euroa ja mätkyjä hän sai maksettavakseen 582 euroa. Aalto sai tuolloin myös ensimmäistä kertaa pääomatuloa 1 500 euroa.

Saara Aalto tuli tunnetuksi vuonna 2007 sijoittuessaan Talent Suomi -kykyohjelmassa kolmen parhaan joukkoon. Vuonna 2012 Aalto tuli toiseksi The Voice of Finland -kilpailussa, ja vuonna 2015 hän osallistui UMK-kilpailuun, jossa valittiin Suomen euroviisuedustaja.

Aalto on kuvaillut musiikkityyliään eeppiseksi rakkauspopiksi. Hän on julkaissut useita omakustannealbumeja, joista yksi on kiinankielinen.

Lue kaikki uutiset tuloista ja veroista täältä.

Ketkä Suomessa tienasivat yli 100000 euroa? Katso IS:n verokoneesta.

Video: Näin haet verotietoja IS:n verokoneesta ja Verotoimistosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?