Ohjaaja Aku Louhimies pudotti tv-ruudussa totuuden Tuntematon sotilas -kuvausten kääntöpuolesta – näyttelijä kitui 10 tuntia vaiti - Viihde - Ilta-Sanomat

Ohjaaja Aku Louhimies pudotti tv-ruudussa totuuden Tuntematon sotilas -kuvausten kääntöpuolesta – näyttelijä kitui 10 tuntia vaiti

Tuntemattoman sotilaan ohjaaja Aku Louhimies kertoi Possessa ikävimmän asian, jonka näyttelijä joutui tekemään kuvauksissa elokuvan takia.

28.10.2017 21:15

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -filmatisointi ilmestyi tänä viikonloppuna elokuvateattereihin valtavan julkisuuden saattelemana. Elokuvaa on odotettu pitkään ja Louhimies on tehnyt sitä yli kymmenen vuotta.

Ohjaaja käytti kuvauksissa niin kutsuttua metodiohjausta, tekniikkaa, joka mahdollistaa todella aidon näköisen lopputuloksen. Hän kertoi syyskuussa ilmestyneessä elämäkerrallisessa kirjassaan siitä, miten halusi näyttelijöiden tekevän kaiken kuten jatkosodan aikaan sotilaat tekivät.

  • Katso yllä olevalta videolta elokuvan traileri!

Tähtien ruokavalio oli äärimmäisen niukka, jotta he näyttäisivät riutuneilta, kuten jatkosodan aikaiset sotamiehet. Hietasta esittänyt näyttelijä Aku Hirviniemi paljasti kuvausten jälkeen laihtuneensa hurjat 13 kiloa elokuvan takia.

Laihtuminenkaan ei riittänyt: Jos näyttelijät eivät näyttäneet tarpeeksi väsyneiltä tarpoessaan metsässä, Louhimies käski heidän hyppiä kyykkyhyppyjä.

Kuvauksissa käytetyt metodit eivät herättäneet yksinomaan positiivista palautetta. Suomen Kuvalehti uutisoi heinäkuussa, että osa elokuvan työntekijöistä irtisanoutui kesken rankkojen kuvausten.

Näyttelijä makasi 10 tuntia kusiaispesässä

Kuvassa Kariluoto ja Rokka, eli näyttelijät Johannes Holopainen ja Eero Aho Tuntemattomassa sotilaassa.­

Louhimies vieraili lauantai-iltana MTV3-kanavan Posse-ohjelmassa. Yksi ohjelman vakituisista juontajista, Jaakko Saariluoma, haastatteli häntä lavalla. Keskustelu oli Possen tyyliin humoristinen, mutta sen lomassa käytiin myös pieni sananvaihto Tuntemattoman sotilaan kuvaustekniikasta. Saariluoma tiedusteli Louhimieheltä, mikä oli rankin asia, mitä kuvauksissa tapahtui.

– Yksi kaveri makasi kusiaispesässä. Se esitti kuollutta, ja se unohti sanoa, että se laitettiin väärään paikkaan. Sellaista sattuu. Hän ei nähnyt mitään sen jälkeen. Kiitin häntä jälkikäteen, Louhimies ilmoitti.

Häkeltynyt Saariluoma uteli tämän jälkeen, kuinka pitkään kuollutta esittänyt sotilas makasi kusiaispesässä.

– Kymmenen tuntia, Louhimies kuittasi saaden yleisön nauramaan.

– Piti sanoa, jos joku ei ole kivasti, ja hän unohti tämän ohjeen.

– Oli siellä hyttysiä, kärpäsiä ja ampasia, jotka eivät tottele ohjaajaa, hän vitsaili myös itsensä kustannuksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?