Viihde

Näyttelijä Kai Vaineen tanssijakihlattu Laura Allonen avautuu yllättäen: ”Olen intersukupuolinen”

Julkaistu:

avoin kirjoitus
Tanssija Laura Alloselle selvisi teini-ikäisenä, että hän on intersukupuolinen.
Näyttelijä Kai Vaineen, 39, kihlattu, tanssija Laura Allonen, 27, kertoo Instagramissa julkaisemassaan päivityksessä olevansa intersukupuolinen. Allonen on julkaissut tekstinsä torstaina, jolloin vietettiin kansainvälistä intersukupuolisuuden päivää. Kyseisen päivän vuoksi Allonen kertoo tahtoneensa jakaa tarinansa lähes 1500 Instagram-seuraajalleen. Allosen tekstistä ensimmäisenä uutisoi Me Naiset -lehti.

Allonen kertoo syntyneensä tavalliseen espoolaisperheeseen kuopuksena ja kauan toivottuna tyttärenä.

– Kaikki oli normaalia ja kukaan ei osannut kuvitella, mitä myöhemmin minulla diagnosoitaisiin. 14-vuotiaana hidastuneeseen pituuskasvuun ja olemattomaan murrosikäkehitykseen puututtiin ja jouduin lääkärin seurantaan, Allonen kertoo.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Allonen kertoo, että lääkärit epäilivät hänellä aluksi keliakiaa ja myös kilpirauhasen toimintaa tutkittiin.

– Kuitenkaan kokeissa ei löytynyt mitään. Minut passitettiin Lastenklinikalle lisätutkimuksiin. Monien testien ja hoitojen jälkeen minulla todettiin kromosomit 46xy ja etiologialtaan epäselvä gonadidysgenesia. Toiselta nimeltään Swyerin syndrooma. Olen siis intersukupuolinen, Allonen kirjoittaa ja jatkaa:

– Olen ulkoisesti täysin nainen, mutta minulla on miehen kromosomit, enkä ikinä voi saada biologisesti omia lapsia, koska munasarjat eivät ole ikinä kehittyneet. Käytän lähes koko elämäni estrogeenikorvaushoitoa.


Allonen myös kertoo, miksi tahtoi avautua aiheesta sosiaalisessa mediassa.

– Miksi mä tästä avaudun? Kun sain tämän diagnoosin, olin hämmentynyt ja ihmeissäni. Samoin perheeni. He ovat aina tukeneet ja rakastaneet minua. Olen myös aika avoimesti kertonut läheisilleni, etten voi saada omia lapsia ja että kehityksessäni on tapahtunut mutaatio. Kuitenkin olen kokenut jonkinlaista häpeää, että olen epänormaali. Koen olevani nainen, mutta lääketieteen mukaan minulla on miehen kromosomit.

Allonen myös kertoo, ettei ole aiemmin uskaltanut kertoa intersukupuolisuudestaan julkisesti.

– En uskaltanut kertoa, että olen intersukupuolinen. Termi aiheuttaa heti monelle mielikuvia ja tunsin että parempi vain jättää se sanomatta, koska halusin suojella itseäni. Pelkäsin, ettei minua hyväksytä. Haluan esimerkilläni välittää kaikille, ettei kenelläkään intersukupuolisella ole mitään hävettävää, oli muotosi mikä tahansa. Nyt vasta olen sisäistänyt oman olemukseni ja olen ylpeä siitä. Olemme kaikki tasa-arvoisia ja tärkeitä.


Laura Allonen on tuttu Nelosen Dance-ohjelmasta vuodelta 2010. Hän on esiintynyt myös Tähdet, tähdet -tv-ohjelman tanssijana vuonna 2014. Lisäksi Allonen on esiintynyt useissa teatterimusikaaleissa, kuten Lahden kaupunginteatterin West Side Story -musikaalissa ja Helsingin Kaupunginteatterin High School Musical -musikaaleissa. Allonen on tuttu myös useiden suomalaisartistien taustatanssijana, kuten vaikkapa räppikaksikko Profeettojen, eli Cheekin ja Elastisen taustatanssijana.

Allonen ja näyttelijä Kai Vaine kihlautuivat vuonna 2016. Vaine tunnetaan esimerkiksi elokuvista Ei kiitos ja Sudenvuosi sekä tv-sarjoista Nymfit ja Downshiftaajat. Aiemmin Vaine seurusteli usean vuoden ajan näyttelijä Iina Kuustosen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt