Cheek tilitti epävarmasta tulevaisuudestaan Vain elämää -kuvauksissa rehellisesti – ”Pitäisi olla jotain uutta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Cheek tilitti epävarmasta tulevaisuudestaan Vain elämää -kuvauksissa rehellisesti – ”Pitäisi olla jotain uutta”

Vain elämää -tähti Cheek avautuu sarjan päätösjaksossa ajatuksistaan oman tulevaisuutensa suhteen.

27.10.2017 15:00

Suositun Vain elämää -sarjan yhdeksäs jakso nähdään televisiossa tänään perjantaina. Jakso on niin kutsuttu encore-jakso, jonka aikana jokainen artisti vetää itselleen merkityksellisen kappaleen, joka ei ole omaa eikä muiden sarjassa olevien tähtien tuotantoa.

Laulajatähti Cheekin uran nousukausi alkoi toden teolla vuonna 2012, kun hän perusti oman levy-yhtiönsä, julkaisi Sokka irti -megahitin ja osallistui syksyllä Vain elämää -ohjelmaan. Siksi ohjelmalla on Cheekille aivan erityisen suuri merkitys.

Cheek on yksi Suomen viime vuosien tunnetuimpia ja menestyneimpiä artisteja, mutta taustalla on ollut paljon kamppailuja, joista Cheek on kertonut julkisuudessa avoimesti.

Hän on muun muassa paljastanut kärsivänsä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, joka aiheuttaa niin kutsuttuja maanisia kausia. Viime syksynä ilmestyneessä kirjassaan JHT – Musta lammas Cheek kertoi aiheesta enemmän.

”Yhtenä aamuna vain tiesin, että nyt on hätä. Muutos mielialassani oli raju ja nopea. -- Oli niin sanotusti täydellinen lomapäivä, ja minä tahdoin vain hypätä parvekkeelta alas. Halusin kuolla. Tunne oli kiistaton ja kauhistuttava: en halunnut enää elää”, Jare kertoi kirjassa.

Oma kunnianhimo yhdistettynä oman mielen aiheuttamiin vaikeuksiin onkin aihe, jota tähti pui myös Vain elämää -sarjassa.

Tulevaisuuden epävarmuus mietityttää tähteä

Viime vuosina hän on menestynyt kiistatta paljon: Myynyt Olympiastadionin täyteen ja julkaissut yhdeksän studioalbumia. Mitä seuraavaksi olisi luvassa? Sitä aihetta Cheek sivuaa Vain elämää -sarjan All stars -kauden viimeisessä jaksossa.

– Olen toteuttanut unelmani jo. Mulle tuli vähän hätä siitä, että se unelma on täyttynyt ja on menty jopa vähän yli siitä, mitä koskaan uskalsin edes haaveilla. Olen tullut sen matkan päätökseen, missä se aarrearkku löytyy, Cheek kertoo.

Artisti pohtii ankarasti, mitä tahtoisi seuraavaksi lähteä tavoittelemaan.

– Pitää keksiä uudet unelmat. On kivaa kokea erilaista elämää, kuin pelkkä oma piiri. Olenko ehkä jäänyt sen vangiksi? Mulla ei jotenkin riitä energia muuhun kuin tähän musaan ja omaan ympyrään. Pitäisi riittää, olisi kiva saada itsestään enemmän irti, räppäri miettii.

– Mikä on se yksi matka, mitä tässä pitäisi lähteä kulkemaan? Pitäisi olla jotain uutta, mihin tuntee intohimoa, se on tärkeää.

Yksi selkeä toive Cheekillä on tulevaisuudelle.

– Haluaisin vapauden tunnetta ja rauhaa. Sitä, ettei kaikki aina olisi niin tärinää ja isoa.

Vain elämää Nelosella kello 20 perjantaina. Nelonen ja IS kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?