”Tabut on tehty rikottaviksi” – Katso Jan Erolan 3 tärppiä Kirjamessuille

Julkaistu:

kirjamessut
Helsingin Kirjamessut starttasivat torstaina.
Kirjafanien joulu alkaa jo lokakuussa, kun Messukeskus täyttyy lukemattomista tarinoista, niiden tekijöistä ja lukijoista. Pasilaan löytää tänäkin vuonna tiensä noin 80 000 messuvierasta yli 1 200 esiintyjää.

Messutunnelma ei ole pelkkää hulinaa kirjakauppojen osastolla ja takakansien tavaamista. Useimmat vieraat etsivät myös kokemuksia, ja paras tapa saada niitä on päästä kuulemaan omaa suosikkikirjailijaansa tai löytää aivan uusia nimiä.

Kirjamessujen ohjelmajohtaja Jan Erola listasi IS:n lukijoille omat tärppinsä, joista voi aloittaa oman tutkimusmatkansa.

1. Ne – Kuukautiskirja

Tiedätkö, mikä on kuukautismaja, Vagina Kung Fu tai miten vastata naurettaviin ennakkoluuloihin kuukautisista? Kuukautisiin liittyy yhä yllättävän paljon harhoja, häpeää ja vaikenemista, vaikka ne ovat osa naisen ja hänen lähipiirinsä arkipäivää. NE on imukykyinen, keskikokoinen ja verenpunainen kirja nuorille ja aikuisille, naisille ja miehille.

Kirjassa käydään läpi kuukautismyyttejä, kuukautishäpeää, kuukautisiin suhtautumista eri aikoina ja eri kulttuureissa, parhaita kuukautistarinoita, muistoja ja kommelluksia.

Tarinoitaan kuukautisista jakavat muun muassa Jenni Pääskysaari, Vilja-Tuulia Huotarinen ja Sara Melleri. Entä mitä miehet tietävät kuukautisista ja miten NE heille näyttäytyvät? Sekin selviää kirjasta. Rosa Meriläinen ja Sanna Seiko Salo käsittelevät aihetta kaikilta mahdollisilta kanteilta – ja panevat peliin täysillä myös itsensä.

– Tabut on tehty rikottaviksi. Kallion Ilmaisutaidon lukion oppilaat pyörittävät suvereenisti omaa ohjelmalavaansa ja tekevät jopa romaanista instant-näytelmän! Erola kertoo.

Lauantaina 28.10. klo 13.30–14.00, paikka KirjaKallio

2. Tellervo Koivisto – Elämäkerta

Tellervo Koiviston elämän käännekohdat.

– Aiemmin taitavan Sylvi Kekkos-elämäkerran kirjoittanut Anne Mattsson on ansainnut myös Tellervo Koiviston luottamuksen, Erola toteaa.

Sunnuntaina 29.10. klo 13.00–13.30, paikka Aleksis Kivi

3. Suomen suurin satuhetki

Yllätysesiintyjät tulkitsevat Tatun ja Patun ällistyttävää satukirjaa! Aino Havukaista ja Sami Toivosta haastattelemassa Emma Alftan.

– Me kaikki tarvitsemme satuja. Myös politiikan ulkopuolella, Erola sanoo.

Sunnuntaina 29.10. klo 12.30–13.00, paikka Aleksis Kivi

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt