Lotta Näkyvä kertoi MTV:llä itsetuhoisuudestaan – ruutuun läväytettiin onnea hehkuva Instagram-kuva: ”Julkaisit tämän ja samaan aikaan harkitsit itsemurhaa?” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lotta Näkyvä kertoi MTV:llä itsetuhoisuudestaan – ruutuun läväytettiin onnea hehkuva Instagram-kuva: ”Julkaisit tämän ja samaan aikaan harkitsit itsemurhaa?”

Missikaunotar Lotta Näkyvä kertoi Maria Veitolan haastattelussa itsetuhoisista ajatuksistaan ja toipumisestaan.

26.10.2017 22:38

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvä, 28, (o.s. Hintsa) vieraili torstai-iltana Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa. Näkyvä puhui lähetyksessä Maria Veitolan haastattelussa paniikkikohtauksistaan ja itsetuhoisista ajatuksistaan. Näkyvä puhui samasta aiheesta myös torstaina julkaistussa Me Naiset -lehdessä, jossa hän kertoi kärsineensä itsetuhoisista ajatuksista jo kaksi vuotta sitten.

Veitola sanoi ohjelmassa Näkyvälle, että hänen Instagram-kuviaan katsomalla ei ikinä arvaisi, että Näkyvä on voinut niin huonosti.

– Julkaisit Instagramissa tällaisen kuvan ja samaan aikaan voit niin huonosti, että harkitsit itsemurhaa, Veitola totesi.

  • Lähetyksessä näytettiin kyseinen Instagram-kuva:

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Veitola kysyi Näkyvältä, miltä tuntuu, kun tahtoo kuolla.

– Siinä kohtaa ollaan aika epätoivoisessa tilanteessa. Päällimmäisenä on tunne, etten osaa elää ja minulla ei ole enää vaihtoehtoja. Etten osaa tehdä mitään. En osaa edes valita mitä syön tai mitä puen päälleni. En osannut muodostaa lauseita. Kaikki oli vaikeaa. Mietin, miksi jaksaisin enää, Näkyvä kuvaili ohjelmassa.

Maria Veitola kertoi Lotta Näkyvälle kärsineensä itsekin paniikkihäiriöistä.­

Veitola kysyi Näkyvältä, miksi hän samaan aikaan jakaa itsestään Instgramissa onnellisen oloisia kuvia.

– Se on se häpeä, Näkyvä sanoi ja jatkoi:

– Olen psyykannut aina itseäni, että olen vahva. Suvussani on paljon vahvoja naisia. Olen aina psyykannut, että pärjään ja pystyn mihin vaan, enkä ole uskaltanut näyttää haavoittuvaa puoltani. Jos myöntää itselleen, että on heikko, niin sitten sen huomaavat muutkin.

Lotta Näkyvä esitti, että kaikki on hyvin, vaikka olikin sisältä aivan rikki.­

Näkyvä kertoi lähetyksessä, että kun hän sai ensimmäisen paniikkikohtauksensa, hän luuli tulleensa hulluksi. Näkyvä kertoi, että hänen suurimpia tukihenkilöitään on ollut hänen aviomiehensä jääkiekkoilija Kristian Näkyvä. Lohtua Lotta löysi myös liikunnasta ja luonnosta sekä uskonnosta.

– Raamatun kautta olen tunnistanut ne valheet, joita olen kertonut itselleni omasta arvottomuudestani ja siitä, että minun pitäisi olla kontrollissa kaikesta.

Haastattelun lopussa Näkyvä vakuutteli Veitolalle voivansa tällä hetkellä hyvin.

– Moni meistä esittää paljon vahvempaa mitä on. Nyt voin rehellisesti ja aidosti sydämestäni sanoa, että olen kiitollinen tästä kokemuksesta. Olen paljon vahvempi ja olen kasvanut tämän kokemuksen kautta enemmän kuin koko elämäni aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?