Me Naiset: Lotta Näkyvä selvisi rankoista vuosistaan rakkauden avulla: ”Mietin, että olisi helpompaa, jos hyppäisin parvekkeelta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Me Naiset: Lotta Näkyvä selvisi rankoista vuosistaan rakkauden avulla: ”Mietin, että olisi helpompaa, jos hyppäisin parvekkeelta”

Lotta Näkyvä sanoo Me Naisille kamppailleensa itsetuhoisten ajatusten kanssa.

26.10.2017 8:35

Miss Suomi 2013 Lotta Näkyvä kertoo Me Naisten haastattelussa vaikeista vuosistaan. Hän sanoo pahan olon kärjistyneen kesäkuussa, jolloin hän sai paniikkikohtauksen ja lysähti lattialle.

Hän kertoo lehdelle avoimesti, että hänellä oli ollut itsetuhoisia ajatuksia jo kaksi vuotta sitten, kun hän ja puoliso Kristian Näkyvä asuivat Milwaukeessa.

– Mietin, että ehkä olisi helpompaa, jos vain hyppäisin alas parvekkeelta. Sitten otin veitsen käteeni. Järkeilin, että jos satutan itseäni fyysisesti, se veisi pois henkisen kipuni. Halusin pahasta olosta eroon keinolla millä hyvänsä, Lotta sanoo Me Naisille.

Hän kuvailee myöntäneensä vihdoin itselleen, ettei hän olekaan niin vahva kuin on luullut. Puolison tuki on ollut toipumisessa korvaamatonta.

Kristian Näkyvä sanoo olleensa erittäin huolissaan ja peloissaan puolisonsa ahdingosta.

– On pelottavaa nähdä, miten toisella voi olla niin paha olla. Mielessäni pyöri, voisiko Lotta mennä itsetuhoisissa ajatuksissaan liian pitkälle. Tunsin itseni avuttomaksi, Näkyvä sanoo.

Lotta Näkyvä on kuvaillut Ilta-Sanomien haastattelussa viimeisimmän vuoden olleen hänen elämänsä rankin.

Marraskuussa Lotan isä, arvostettu urheilulääkäri Aki Hintsa, menehtyi syöpään pitkän sairastamisen jälkeen.

Ennen isän kuolemaa Lotta tottui äkillisiin reissuihin isän asuinmaahan Sveitsiin.

– Viimeisen vuoden aikana olen lentänyt yli 60 lentoa. Kaikki on ollut reagoimista lyhyellä ajalla. Keho alkoi huomata runsaan reissaamisen ja stressin aiheuttaman rasituksen, hän kertoi IS:n haastattelussa kesäkuussa.

Hän tiedosti käyneensä ylikierroksilla, muttei osannut hidastaakaan. Hän kertoi IS:lle ajatelleensa myös terapiaan menoa, jotta saisi apua asioiden käsittelemiseen.

Lotta ja Kristian avioituivat kesällä 2016. Tuolloin Lotta ei arvannut, että ensimmäisestä avioliittovuodesta tulisi heidän elämänsä rankin.

– Siistiä, että selvittiin! Vähän turhan rankka vuosi meille annettiin, mutta voimme olla ylpeitä itsestämme. Missään vaiheessa ei ollut epäilystä, ettemme selviäisi, mutta enemmänkin, että kuinka selväjärkisinä, Lotta hymyili IS:n haastattelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?