Nuori nainen julkaisi paljonpuhuvan kuvaparin: jo pieni kuvanmuokkaus muuttaa ulkonäköä hätkähdyttävästi – huomaatko eron? - Viihde - Ilta-Sanomat

Nuori nainen julkaisi paljonpuhuvan kuvaparin: jo pieni kuvanmuokkaus muuttaa ulkonäköä hätkähdyttävästi – huomaatko eron?

Personal trainer Becca Gillen haluaa tuoda esiin, miten helposti todellisuus vääristyy kuvanmuokkauksella.

21.10.2017 22:13

Instagram-tähti ja personal trainer Becca Gillen julkaisi Instagramissa hätkähdyttävän päivityksen, jossa hän esittelee sosiaalisen median petollisuutta.

Irlannista kotoisin oleva Gillen julkaisi tilillään kuvaparin, jonka kuvat vaikuttavat nopealla vilkaisulla lähes identtisiltä. Todellisuudessa Gillen on kuitenkin muokannut toista kuvaansa luodakseen lukuisilla Instagram-tileillä nähdyn ”täydellisen vartalon”.

Gillen kertoo kuvatekstissä, mitä hän on vartalossaan muokannut oikeapuoleiseen kuvaan. Eroavaisuuksia kuvien väliltä löytyy kymmenkunta.

– Haluan näyttää, mitä voit tehdä itsellesi kuvanmuokkaussovellusta apuna käyttäen, ja se on aidosti kauhistuttavaa, nainen kertoo kuvatekstissä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Oikeanpuoleiseen kuvaan Gillen on tehnyt pieniä muutoksia vartaloonsa. Hän on hienovaraisesti muokannut itsestään pidemmän ja hoikemman, lisännyt kurveja sopiviin kohtiin, kaventanut kasvojaan ja kaulaansa, suurentanut silmiään, leventänyt harteitaan, poistanut silmäpussit, finnit ja selluliitin ja kaventanut vyötäröään.

Gillen toteaa, ettei tehnyt vartalolleen radikaaleja muutoksia, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus. Silti hänen vartalonsa näyttää muokatussa kuvassa hyvin erilaiselta kuin alkuperäisessä otoksessa.

– Jotkut työkaluista ovat rehellisesti järkyttäviä. On silmäluomen poistotyökalu ja voit jopa vaihtaa rotuasi. Tein itse vain pieniä muutoksia kuvaani ja jos en julkaisisi alkuperäistä kuvaa, voisi muokattu kuvani helposti mennä täydestä, Gillen kauhistelee.

Gillen korostaa, ettei hän yleensä käsittele kuviaan juurikaan. Hän kertoo käyttävänsä ainoastaan yhtä Instagramin tarjoamaa suodatinta ja muokkaavansa kuviensa kirkkautta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Gillenin mielestä on pöyristyttävää, että nykynuoret joutuvat kamppailemaan täysin luonnottomia vartaloihanteita vastaan. Hän muistuttaa, että moni somessa nähty kuva ei todellakaan ole aito ja että todellisuus on usein hyvin erilainen, kuin miltä se vaikuttaa.

– Miten ihmeessä yhdelläkään teinillä voisi olla ollenkaan itseluottamusta, kun he kamppailevat tällaista pas**a vastaan?

Gillen on ahkera treenaaja ja on pyhittänyt elämänsä urheilulle. Kovasta kuntoilusta ja kehonsa muokkauksesta huolimatta, alkoi hän katsoa vartaloaan epäilevästi nähtyään muokatun kuvansa.

– Minusta olisi ihanaa jos voisin sanoa, että ”Rakastan itseäni vasemmassa kuvassa enkä koskaan haluaisi näyttää siltä kuin muokatussa versiossa”. Surullinen totuus kuitenkin on, että katsottuani alkuperäistä otosta, en koe näyttäväni siltä, että edes käyn salilla. Jos se saa minut tuntemaan näin, en voi kuvitellakaan, miltä nuorista tuntuu heidän verratessaan itseään joka ikinen päivä ihmisiin sosiaalisessa mediassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Gillen toivoo, että ihmiset tajuaisivat, kuinka moni asia vääristyy sosiaalisessa mediassa, ja kuinka harva sen supertähti julkaisee tilillään vain aitoja kuvia. Hän muistuttaa, että internetissä on hulluja asioita, jotka saavat toivomaan mahdottomia.

Naisen reilut 28 000 seuraajaa kiittelevät tätä rehellisyydestä. Monen mielestä on tärkeää, että yhä useampi näyttäisi totuuden siloteltujen kuvien takaa.

– Kiitos. Tämä oli todella tärkeä muistutus, eräs nainen toteaa.

– Onneksi edes jotkut ovat rehellisiä, kuten sinä, toinen jatkaa.

– Tämä oli hieno julkaisu, toteaa kolmas seuraaja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?