Kuka upeista naisista voittaa Fitnessmalli 2017 -kisan? Katso suora lähetys! - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuka upeista naisista voittaa Fitnessmalli 2017 -kisan? Katso suora lähetys!

Sunnuntaina valitaan uusi hyvinvointialan sometähti ja mediapersoona.

Fitnessmalli 2017 -finalistit. Ylärivi vasemmalta: Amanda Essen, Yasmin Kallava, Renata Ali-Raatikainen, Marianne Sendenali ja Anni Vallius. Alarivi vasemmalta: Nina Väisänen, Elina Leskinen, Meri Turunen ja Erna Husko.­

22.10.2017 8:02 | Päivitetty 22.10.2017 13:54

Fitnessmalli 2017 -voittaja valitaan sunnuntaina 22.10. I Love Me -messuilla Helsingissä. Ilta-Sanomat näyttää kilpailun finaalilähetyksen verkkosivuillaan alkaen kello 14. Tänä vuonna Fitnessmalli-kilpailu on kokenut suuria muutoksia, sillä sääntöjen lisäksi myös kilpailijoiden arvostelu on muutettu.

– Yleisesti ottaen kauneuskilpailuissa voittaja määräytyy vain muutamien ihmisten mielipiteen ja mieltymysten mukaan, mutta halusimme tehdä tämänkin aivan uudella tavalla. Tästä syystä kilpailijat keräävät pisteitä koko finaalin ajan erilaisista tehtävistä, ja suurimman pistemäärän kerännyt finalisti vie ykköspalkinnon, kisan järjestäjät Emmi Lehtomaa ja Nina Sarjolahti kertovat.

Useana vuonna järjestettyyn kilpailuun haki mukaan tänä vuonna 442 naista. Tänä vuonna kilpailussa etsitään hyvinvointialan uutta sometähteä ja mediapersoonaa. Muutoksia on tapahtunut myös kisan arvostelussa: naisten fyysisiä ominaisuuksia ei vertailla, eikä kilpailuun kuulu kovia dieettejä. Kilpailuun kuuluu tänä vuonna vahvasti sosiaalinen media eri osa-alueineen ja siinä etsitään inspiroivia persoonia. Finalisteilta odotetaan kuitenkin hyvinvointialalle soveltuvaa olemusta.

Voitosta kisaa yhdeksän hyvinvoinnista kiinnostunutta nuorta naista. Finalisteja oli alun perin kymmenen, mutta vuoden 2016 Miss Helsinki -kisasta tutuksi tullut Hannaleena Laaksamo jätti kisan kesken. Syyksi sekä Laaksamo että kisan järjestäjät kertoivat päällekkäiset yhteistyökumppanisopimukset.

Ennen sunnuntaista finaalia Fitnessmalli-finalistit työskentelevät I Love Me -messuilla erilaisissa promootiotehtävissä sekä kerryttävät pisteitään sunnuntaita varten. Sunnuntaina pidettävässä finaalissa on tiedossa muun muassa tanssia, muotinäytös sekä jokaisen kilpailijan oma yksittäisesittely.

– Kilpailun muutokset olivat monella naisella syynä, miksi he juuri tänä vuonna halusivat hakea Fitnessmalli-kilpailuun mukaan, kertovat kilpailun järjestäjät Sarjolahti ja Lehtomaa.

– Olemme todella innoissamme siitä, että kilpailu ei ole enää vain pelkkien nuorten tyttöjen juttu, vaan finaalissa asti nähdään ihan aikuisia naisia. Näin voimme kilpailun avulla inspiroida yhä laajempaa kohderyhmää, he lisäävät.

Fitnessmalli 2017 -kisa suorana lähetyksenä yllä olevasta videoruudusta alkaen kello 14.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?