Suomessa vieraillut japanilainen supertähti Yoshiki on parhaita ystäviä Marilyn Mansonin kanssa – ”Esiinnymmekin pian samalla lavalla” - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomessa vieraillut japanilainen supertähti Yoshiki on parhaita ystäviä Marilyn Mansonin kanssa – ”Esiinnymmekin pian samalla lavalla”

– En ole vielä maailmankuulu, joten maailmanvalloitusmatkani jatkuu, Japanin suosituimman rock-yhtyeen keulahahmo Yoshiki sanoo.

19.10.2017 22:58

Yli viisikymppinen Yoshiki on rauhallinen ja miellyttävä japanilaistähti. Hän ei vaikuta lainkaan väsyneeltä, vaikka on kiertänyt Eurooppaa ristiin rastiin. Tähti tiimeineen liikkuu yksityiskoneella, joten matkanteko taittuu helposti.

Los Angelesin lähellä, Hollywood Hills -asuinalueella asuva Yoshiki esiintyi myös Suomessa, sillä hän halusi puhua We are X -elokuvasta. Dokumentti kertoo suositusta, yli 30 miljoonaa levyä myyneestä X Japan -rokkiyhtyeestä ja tietysti Yoshikista. Elokuvan ohella on julkaistu soundtrack ja siinä on X Japanin vanhoja biisejä sekä aivan uusi La Venus -kappale.

– Julkaisemme ensi keväänä ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen uuden levyn, Yoshiki kertoi IS:lle illallisella.

  • Katso Yoshikin Q&A-tilaisuus yllä olevalta videolta!

Dokumenttielokuvaa kuvaillaan intiimiksi henkilökuvaksi ahdistuneesta, mutta pysäyttämättömästä virtuoosista, sekä musiikista joka on lumonnut miljoonia uskollisia faneja. Tarina on saanut myös jo lukuisia palkintoja.

Miellyttävä ja hieman arvoituksellinenkin Yoshiki puhuu rauhallisesti. Hänen puheessaan vilahtaa monia tunnettuja nimiä, joista yksi on äskettäin lavalla loukkaantunut Marilyn Manson.

– Hän voi jo hyvin ja hän paras ystäväni. Olemme tehneet jo pari kappaletta yhdessä ja ehkä esiinnymmekin pian samalla lavalla, Yoshiki sanoo arvoituksellisesti.

–Ryhdyin soittamaan jo neljävuotiaana pianoa ja sävelsin ensimmäisen kerran kahdeksanvuotiaana. Olen silti edelleen matkalla, jonka toivon päättyvän maailman valloitukseen, keisari Akihiton 10-vuotiskruunajaisjuhlan tunnusmusiikin säveltänyt superstara Yoshiki sanoo.

Klassisen musiikin konserttejakin tekevä ja huippupianistinakin tunnettu Yoshiki naurahtaa, ettei hän osaa sanoa, pitääkö enemmän rockista vai klassisesta musiikista.

– Minulle molemmat ovat yhtä tärkeitä ja rentoudun niiden parissa, hän kuittaa.

Yoshiki ei ole keskittynyt pelkästään musiikin tekoon ja sen esittämiseen. Hänellä on Kalifornian viinialueella viinitila, joka tuottaa niin punaista kuin valkoista V by Yoshiki -viiniä.

– Rakastan viiniä ja voisin juoda sitä tänä iltana muutaman pullon. On kuitenkin mentävä vielä lavalle, hän kertoo viitaten Helsingissä Tennispalatsissa pidettyyn haastattelutilaisuuteen, jonka voit katsoa ylhäällä olevalta videolta.

Japanilaistähdellä on myös oma vaatelinja, jonka mallistoon kuuluu erilaisia kimonoita.

– Isälläni oli kimonokauppa ja kun hän teki itsemurhan, kauppa jäi minun harteille. Sieltä se kiinnostus on syntynyt. Ennen kaikkea olen kuitenkin muusikko, hän huomauttaa.

Yoshiki tapasi fanejaan Helsingissä.

Japanin superjulkkiksella on paljon ihailijoita ja hän on urallaan tienannut rutkasti rahaa. Hänen merkityksensä omalle maalleen tuli esiin, kun hän pääsi Japanin Voguen lokakuun kanteen. Hän oli ensimmäinen mies, joka tämän merkkipaalun tavoitti.

– En ole ihminen, joka haluaa pitää rahat taskussaan. Haluan auttaa muita ihmisiä, oman hyväntekeväisyyssäätiönkin perustanut Yoshiki sanoo.

Hän järjesti jokin aika sitten suuren hyväntekeväisyystapahtuman, jossa yleisö sai huutaa itselleen muun muassa erilaisia kimonoita. Illan aikana kertyi puoli miljoonaa dollaria ja tuon rahan Yoshiki lähetti Amerikkaa murjoneiden hurrikaanien uhreille. Omasta taskustaan mies vielä lähetti satatuhatta dollaria.

Ennen kuin maailmankuulu tähti lähtee haasteltavaksi monisatapäisen yleisön eteen, hän huudahtaa:

– Olen edelleen matkalla. En ole vielä valloittanut maailmaa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?