Menikö suosikkijuontaja liian pitkälle? Vitsaili gaalassa filmimoguli Weinsteinin seksiskandaalista – yleisö haukkoi henkeään - Viihde - Ilta-Sanomat

Menikö suosikkijuontaja liian pitkälle? Vitsaili gaalassa filmimoguli Weinsteinin seksiskandaalista – yleisö haukkoi henkeään

Juontaja James Corden meni monien mielestä liian pitkälle vitseissään.

15.10.2017 22:50

Hollywoodin suurin puheenaihe on filmimoguli Harvey Weinsteiniin kohdistuneet syytökset. Lukuisat näyttelijät ovat astuneet julkisuuteen ja kertoneet Weinsteinin ahdistelleen heitä seksuaalisesti. Monet ovat myös kertoneet Weinsteinin raiskanneen heidät.

Skandaali nousi esille myös amfAR-gaalassa Los Angelesissa, jossa gaalaa isännöinyt talk show -isäntä James Corden laski leikkiä Weinsteiniin kohdistuneista syytöksistä.

The Guardian kertoo Cordenin vitsailleen, että ilta oli niin kaunis, että Harvey Weinstein varmaan kutsui illan jo hotellihuoneeseensa antamaan hänelle hieronnan.

James Corden on suosittu brittikoomikko. Hänen isännöimäänsä talk show’ta The Late Late Show’ta esitetään Suomessa TV2-kanavalla.­

Lehti kertoo yleisön haukkoneen henkeään ja tuhahdelleen tökerölle vitsille. Osa puolestaan nauroi ja taputti vitseille. Corden ei antanut yleisön ristiriitaisen reaktion lannistaa itseään.

– En tiedä oliko tuo reaktio siitä, että piditte vitsistä vai ette pitäneet. Jos ette pitäneet siitä, niin teidän kannattaa varmaan lähteä samantien, Corden sanoi ja jatkoi vitsailuaan.

Corden laski leikkiä muun muassa syytöksistä, joissa uhrit ovat kertoneet Weinsteinin pakottaneen heidät katsomaan häntä kylvyssä.

– Älkää nyt viitsikö! Corden huudahti kun yleisö ei revennytkään nauramaan.

The Guardian kertoo Cordenin vitsailun herättäneen kiivasta keskustelua Twitterissä, jossa koomikon sanomisia on arvosteltu ankarin sanankääntein.

Harvey Weinstein.­

Harvey Weinsteinia raiskauksesta syyttänyt näyttelijä Rose McGowan kirjoittaa Twitterissä olevansa raivoissaan Cordenin käytöksestä.

– Sinä porsas, McGowan aloittaa raivoisain kirjoituksensa kirosanojen siivittämänä.

– James Corden on Harvey Weinsteinin läheinen ystävä. Yleisön suosionosoitukset ja nauru näyttää tismalleen millainen Hollywood on, McGowan kirjoittaa.

Rose McGowan syyttää filmimogulia raiskauksesta.­

Lukuisia syytöksiä

Skandaali sai alkunsa viime viikolla, kun New York Times -lehti kertoi, että Weinstein oli ahdistellut useita naisia ja luvannut vastineeksi edistää näiden uraa elokuvissa. New Yorker puolestaan uutisoi kolmen naisen syyttävän elokuvatuottajaa raiskauksesta.

Ahdistelujen kohteeksi on joutunut lukuisia Hollywood-tähtiä, muun muassa näyttelijät Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Rose McGowan ja Asia Argento.

Naiset kertoivat, etteivät uskaltaneet vastustella, koska pelkäsivät Weinsteinin käyttävän vaikutusvaltaansa heidän nujertamisekseen.

Asia Argento syyttää Weinsteinin pakottaneen hänet seksiin.­

Weinsteinia raiskauksista syyttävien naisten määrä nousi sunnuntaina viiteen, kun Sunday Times uutisoi brittinäyttelijä Lysette Anthonyn kertoneen poliisille, että Weinstein raiskasi hänet. Anthonyn mukaan raiskaus tapahtui 1980-luvulla.

  • Alla olevalla videolla kuinka Harvey Weinstein piinasi Miss Italia -finalisti Ambra Battilana Gutierrezia 2015. Keskustelu on nauhoitettu Gutierrezin ja New Yorkin seksuaalirikoksia tutkivan poliisin toimesta. Gutierrez vei nauhurin salaa mukaansa tapaamiseen Weinsteinin kanssa:

Yhdysvaltain elokuva-akatemia on erottanut seksiskandaalin ryvettämän Weinsteinin. Akatemia ilmoitti Weinsteinin jäsenyyden päättämisestä sen jälkeen, kun akatemian hallitus oli lauantaina kokoontunut äänestämään amerikkalaistuottajan kohtalosta. Tiedotteessaan akatemia sanoo, että erottamispäätös tulee voimaan heti. Erottamiseen vaadittiin vähintään kaksi kolmasosaa äänistä. Tiedotteen mukaan vaadittava äänimäärä ylitettiin selkeästi.

Yhdysvaltain ja Britannian poliisi ovat avanneet amerikkalaista elokuvatuottajaa koskevat tutkinnat.

Vaimo jätti

People-lehden mukaan Weinsteinin vaimo Georgina Chapman, 41, on ilmoittanut jättävänsä miehensä ahdistelukohun seurauksena.

– Sydäntäni särkee kaikkien naisten puolesta, jotka ovat kärsineet näiden anteeksiantamattomien tekojen seurauksena. Olen päättänyt jättää mieheni, Chapman kertoi Peoplelle aiemmin tällä viikolla.

– Minulle on tärkeintä pitää huolta pienistä lapsistani, joten toivon medialta yksityisyyttä näinä aikoina, hän jatkoi.

Harvey Weinstein kuvattuna vaimonsa kanssa.­

Weinstein ja Chapman ehtivät olla naimisissa kymmenen vuotta. Heillä on kaksi yhteistä lasta: Indiana Pearl, 7, ja Dashiell Max Robert, 4. Pari tapasi toisensa vuonna 2003 ja avioitui neljä vuotta myöhemmin.

Weinsteinillä aikaisemmasta avioliitostaan Eve Chilton Weinsteinin kanssa kolme lasta: Lily, 22, Emma, 19, ja Ruth, 14.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?