Hollywood-tähti ei saa enää rooleja – taustalla erikoinen syy: ”Minut laitettiin mustalle listalle” - Viihde - Ilta-Sanomat

Hollywood-tähti ei saa enää rooleja – taustalla erikoinen syy: ”Minut laitettiin mustalle listalle”

Näyttelijä James Woodsin huhutaan jäävän eläkkeelle ja muuttavan pois Hollywoodista.

15.10.2017 19:50

James Woods, 70, tunnetaan näyttelijänuransa ohella poliittisista mielipiteistään. Woods on kertonut haastatteluissa olevansa katolilainen ja kasvaneensa hyvin konservatiivisessa perheessä. 90-luvun lopussa demokraattipuoluetta kannattanut Woods muutti kantansa täysin ja siirtyi republikaanien riveihin.

Woods on kertonut haastatteluissa töiden saamisesta tulleen entistä vaikeampaa Hollywoodissa, ja syy on puhtaasti poliittinen.

Kesällä Woods kirjoitti Twitterissä olevansa mustalla listalla, eikä häntä haluta palkata enää suuriin Hollywood-tuotantoihin.

– Kerron mielipiteeni, koska olen hyväksynyt sen, että minut on laitettu Hollywoodissa mustalle listalle, näyttelijä kirjoitti Twitterissä.

Woods on ollut Oscar-ehdokkaana kahteen kertaan ja voittanut urallaan kolme Emmy-palkintoa, mutta pitkä ura ja menestys ei miehen mukaan merkitse mitään Hollywoodissa.

Näyttelijän uskotaankin laittavan nyt pillit pussiin ja muuttavan kauas Los Angelesin vilskeestä viettämään eläkepäiviään.

James Woodsin ura alkoi jo 70-luvulla.­

Woodsin kiinteistövälittäjä julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa hän kirjoittaa näyttelijälegendan myyvän Rhode Islandilla sijaitsevan arvokiinteistönsä ja keskittyvän valokuvaukseen ja pokerinpelaamiseen.

Amerikkalaismediat uutisoivat Woodsin eläkkeelle jäämisestä näyttävästi, mutta Woods on toppuutellut väitteitä.

Woods ei suoranaisesti kiistä eläkeilmoitusta Washington Postin haastattelussa, mutta korostaa, että hän ilmoittaisi uransa päättymisestä eri tavalla.

– Urani ei pääty kiinteistönvälittäjän ilmoitukseen, Woods sanoo lehdelle.

Fox News kertoo yllättävän uutisen tulleen sen jälkeen kun näyttelijä oli jälleen joutunut myrskyn silmään poliittisten mielipiteidensä vuoksi. Woods oli arvostellut Twitterissä suuren ikäeron omaavia pareja ja näyttelijä Amber Tamblyn, 34,oli huomauttanut Woodsin itsensä seurustelleen itseään kymmeniä vuosia nuorempien naisten kanssa.

Tamblyn myös kirjoitti Woodsin yrittäneen vokotella häntä hänen ollessaan vain 16-vuotias.

Amber Tamblyn syytti Woodsin lähennelleen häntä hänen ollessaan 16-vuotias.­

Ei ole ainoa mustalle listalle joutunut tähti

Woodsin ohella myös Hollywood-tähti Richard Gere on kertonut avoimesti, ettei häntä palkata enää näyttäviin Hollywood-tuotantoihin.

Geren mielestä hänen syrjäyttämiseensä alan nimekkäimmistä töistä on selkeä ja poliittinen syy. Gere on Tiibetistä karkotetun Dalai Laman hyvä ystävä, ja näyttelijä on perustanut kaksi hyväntekeväisyysorganisaatiota Tiibetin hyväksi. Gere on kertonut Hollywood Reporterin haastattelussa, että hänen huono tilanteensa elokuva-alalla johtuu Hollywoodin haluttomuudesta vastustaa Kiinaa.

– On ehdottomasti paljon sellaisia elokuvia, joissa en voi olla, koska kiinalaiset sanovat ei. Jouduin juuri äsken keskelle episodia, jossa eräs henkilö sanoi, että he eivät voi rahoittaa elokuvaani, koska se suututtaisi kiinalaiset, Gere tilitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?