Fitnesstähti Mari Valosaari avautuu blogissaan imettämisen lopettamisesta – turvautuu rivakkaan konstiin: ”Aiheuttaa mielipiteitä puolesta ja vastaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Fitnesstähti Mari Valosaari avautuu blogissaan imettämisen lopettamisesta – turvautuu rivakkaan konstiin: ”Aiheuttaa mielipiteitä puolesta ja vastaan”

Mari Valosaari kertoo blogissaan päättäneensä lopettaa Mio-poikansa imettämisen.

14.10.2017 11:02

Fitnesstähti Mari Valosaari kirjoittaa blogissaan lopettavansa imettämisen ottamalla irtioton arjesta.

Valosaarella ja hänen aviomiehellään laulaja Jontte Valosaarella on vuonna vuonna 2013 syntynyt tytär Mila ja keväällä 2016 syntynyt poika Mio.

Imettämisen lopettamisen oikea ajankohta puhuttaa aina aika ajoin, ja mielipiteitä asiasta on suuntaan ja toiseen. Valosaari kertoo päättäneensä lopettaa imettämisen lähtemällä reissuun.

– Tyyli jolla lopetan on se että lähden reissuun. Olen kolme yötä erossa lapsista. Jos reissun jälkeen Mio jostain syystä pyrkisi vielä rinnalle aion vain keksiä tilalle jotain muuta tekemistä että asia unohtuisi, Valosaari kirjoittaa.

Päätös 1,5 -vuotiaan Mion imettämisen lopettamisesta ei Valosaaren mukaan ollut helppo, vaan vaati paljon pohdintaa.

– Pähkäilin todella paljon päätöstä lähteä. Voisinko olla kolmea yötä erossa lapsistani. Onko oikein lopettaa imetys tällä tavalla, hän miettii.

Julkisesti blogissaan elämästään kirjoittava Valosaari kertoo olevansa huolissaan ihmisten suhtautumisesta.

–  Teen tämän tavalla, joka varmasti aiheuttaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Te jotka olette sitä vastaan, pyydän että olette ystävällisiä, minä olen tehnyt nyt tällaisen päätöksen ja se minulle suotakoon. Olisikin kiva kuulla miten te olette imetyksen lopettaneet tai miten se on loppunut, mutta älkää tuomitko! Aihe kun on vieläpä aika herkkä, Valosaari pyytää.

Erityisesti ystävien esimerkki on innostanut Valosaarta kokeilemaan imettämisen lopettamista juuri reissuun lähtemällä.

– Juttelin asiasta myös monen ystävän kanssa, ja kaikki olivat sitä mieltä, että todellakin voin lähteä reissuun. Monet heistä olivat olleet omalla matkalla jo paljon aikaisemmin kuin minä nyt aion olla, ja edelleen lapset heitä rakastavat, Valosaari kirjoittaa.

Kiireistä lapsiperhearkea viettävä Valosaari lähtee reissuun myös rentoutumaan.

– Reissu ei ole pelkästään mikään imetyksenlopetusreissu, vaan tunnen myös olevani pisteessä, että muutama päivä vain ja ainoastaan itselleni ilman lapsia, miestä tai hevosia tulee enemmän kuin tarpeeseen, hän kirjoittaa.

Tämän vuoden alussa Valosaari kommentoi IS:lle, ettei suunnittele perheenlisäystä.

– Lapsiluku on nyt täynnä. Tällä hetkellä olen ehdottomasti sitä mieltä, mutta koskaanhan ei pitäisi sanoa ei koskaan. Onhan mahdollista, että kymmenen vuoden päästä saatan ajatella toisin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?