Yksi kuva muutti kaiken: arkinen otos teemukin kanssa teki koulutytöstä superjulkkiksen – on nyt Kiinan nuorin naismiljardööri - Viihde - Ilta-Sanomat

Yksi kuva muutti kaiken: arkinen otos teemukin kanssa teki koulutytöstä superjulkkiksen – on nyt Kiinan nuorin naismiljardööri

Zhang Zetianin menestystarina ei ole se kaikista yleisin.

13.10.2017 18:08

Zhang Zetian, 24, nousi julkisuuteen vuonna 2009 ollessaan vain 15-vuotias. Nykyään hän on Kiinan nuorin naismiljardööri sekä merkittävä sosiaalisen median vaikuttaja kotimaassaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Zhangin menestystarina alkoi, kun arkinen kuva, jossa Zhang poseeraa teejuoman kanssa nousi Kiinassa viraalihitiksi. Kaunotar sai myös lempinimen, jonka suomennos taipuisi kutakuinkin ”maitotee-sisko”.

搜狐摊上事儿了:被奶茶妹妹起诉 要赔170万编者按:近日,“奶茶妹妹”章泽天分别起诉北京搜狐互联网信息服务有限公司、华某(2http://t.co/fxSMlTSNIM pic.twitter.com/QNU8BigMhq— 科技新闻 (@cntechnews) 12. toukokuuta 2015

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Zhangista tuli hetkessä sometähti, joka sai kansainvälistäkin näkyvyyttä. Nuorelle naiselle tarjottiin muun muassa elokuvarooleja, joista hän kuitenkin kieltäytyi. Sen sijaan hän päätti keskittyä opiskeluihinsa.

Ratkaiseva muutos Zhangin elämässä tapahtui, kun hän opiskelujensa vuoksi muutti vuodeksi vaihto-opiskelemaan New Yorkiin. Tuolloin menestynyt kaunotar tapasi tulevan aviomiehensä, multimiljardööri Liu Qiangdongin, 43.

Kiinan rikkaimpiin ihmisiin kuuluva Liu on kiinalaisverkkokauppa JD.comin perustaja ja toimitusjohtaja. Pari aiheutti kotimaassaan lievän kohun lähes 20 vuoden ikäeronsa vuoksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kiinalaislehti Jing Dailyn tietää kertoa, että Zhang alkoi heti työskennellä miehensä verkkokaupan leivissä. Zhang on myös sijoittanut useisiin start-up-yrityksiin Kiinassa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Zhang ja Liu astelivat avioon vuonna 2015 ja saivat ensimmäisen lapsensa maaliskuussa 2016. Daily Mailin mukaan lapsen syntymän jälkeen pari sijoitti huomattavia summia australialaiseen äidinmaidonkorviketta tuottavaan yritykseen. Tuoreena äitinä Zhangista tuli luonnollisesti yrityksen mainoskasvo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?