Lasta odottavat Toni ja Heidi Nieminen avoimena vauvahaaveista – olivat jo luopua toivosta: ”Ajattelin, että nyt se Niemisen miesvoima on kadonnut” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lasta odottavat Toni ja Heidi Nieminen avoimena vauvahaaveista – olivat jo luopua toivosta: ”Ajattelin, että nyt se Niemisen miesvoima on kadonnut”

Heidi ja Toni Nieminen saivat viime keväänä kesken aviokriisinsä tietää odottavansa lasta. –Kun lapsiuutinen pulpahti siihen vastoinkäymistemme keskelle, niin suhteemme alkoi tavallaan uudestaan, Heidi sanoo nyt.

15.10.2017 21:45

Puoli vuotta sitten Toni ja Heidi Niemistä ei naurattanut. Itku oli läsnä myös puolisentoista vuotta sitten.

Tänään pariskunnalla on kuitenkin hymy herkässä. Niemiset säteilevät onnesta kaulaillessaan Oulun-kodissaan. Syy on odotettu.

Vuonna 2015 avioitunut pariskunta on keväästä lähtien vihjaillut asiasta sosiaalisessa mediassa, mutta virallista varmistusta ei ole kuulunut. Se tulee tässä:

– Kyllä, olen raskaana – kuten tietysti päällepäin jo näkyykin, Heidi Nieminen sanoo hymähdellen.

– Saimme tietää tästä ilouutisesta keväällä, ja laskettu aika on joulukuussa. Olemme halunneet elää Tonin kanssa jännityksessä, emmekä ole ottaneet itsekään tietää, tuleeko sieltä tyttö vai poika. Toni tietysti toivoisi vaihteeksi poikaa.

Toinen kerta–Kun lapsiuutinen pulpahti siihen vastoinkäymistemme keskelle, niin suhteemme alkoi tavallaan uudestaan, Heidi pohtii liittoaan Tonin kanssa.­

Vuonna 1992 mäkihypyn olympiakultaa voittaneella Toni Niemisellä on kaksi tytärtä aiemmasta suhteestaan, ja niin ikään Heidillä kaksi tyttöä ex-suhteestaan. Monenmoisia vastoinkäymisiä kokeneella Tonilla on tunnetta pelissä, kun hän puhuu tulevasta perheenlisäyksestä.

– Tässä on ollut matkan varrella välillä niin raskasta, että kyllähän tämä lapsentulo tuntuu nyt mahtavalta. Varsinkin, kun kaikki ei ole mennyt tässäkään asiassa helpoimman kautta.

Tullaan kiperälle keskusteluvyöhykkeelle.

Kuluneen viikon aikana yksi suomalaisten isoimmista puheenaiheista on ollut presidenttipari Sauli Niinistön ja Jenni Haukion vauvauutinen, jonka taakse kätkeytyy paljon henkisiä haasteita. Niinistö ja Haukio olivat yrittäneet jo pitkään saada lasta, mutta kun ei sitä kuulunut, usko oli jo mennä.

Samantapaisia haasteita löytyy myös Niemisten vauvauutisen takaa, paljon kipeältä tuntuneita hetkiä.

– Tätä on ollut liian vaikea sanoa aiemmin ääneen, mutta nyt olen siihen jo valmis: sain keskenmenon noin puolisentoista vuotta sitten. Se oli todella raju isku, sillä olimme jo sitä ennen yrittäneet saada lasta, mutta ei vaan ollut tärpännyt, Heidi Nieminen sanoo.

– Ja sen jälkeen meni siis uudelleen yrittäessä pitkään. Tuli jo hetkiä, jolloin ajattelimme nostaa kätemme pystyyn. Kunnes sitten yllättäen saimme tiedon, että vihdoinkin olemme onnistuneet. Siitä syntynyttä onnen tunnetta ei voi liikaa hehkuttaa. Tunne oli miltei mykistävä.

Toni sanoo heidänkin esimerkkinsä korostavan, ettei lapsen saaminen ole koskaan itsestäänselvyys. Siksi pariskunta ei halunnut alussa kertoa uutisesta julkisuudessa.

– Olin itsekin jo luopumassa toivosta. Ajattelin, että nyt se Niemisen miesvoima on kadonnut ja sillä siisti. Onneksi emme kuitenkaan luovuttaneet. Se kantoi hedelmää, hän linjaa.

Heidin mukaan vauvalla on tällä hetkellä kaikki hyvin, ja myös hän itse on saanut odottaa ilman varsinaisia vastoinkäymisiä.

– Kaikki on mennyt tosi hienosti. Viime viikkoina on ilmennyt pientä raskausväsymystä, mutta se on normaalia. Pystyn kantamaan kaikki kivut, mitä raskauteen kuuluu, hän toteaa.

Helppoon tilanteeseen Niemiset eivät vauvauutistaan saaneet, kaikkea muuta. Pariskunnan suhde oli viime keväänä kriisissä. Asiaa eivät edesauttaneet olympiasankarin raskaat taloushuolet, päinvastoin.

Maaliskuun alussa Toni kertoi IS:n haastattelussa harkitsevansa eroa Heidistä ja ottaneensa aikalisän suhteessa. Hieman myöhemmin Heidi kirjoitti someen tekstin, jossa hän pyysi Tonilta käyttäytymistään anteeksi – tarkentamatta kuitenkaan asiaa sen syvällisemmin. Kevään korvalla Toni lopulta vahvisti palanneensa vaimonsa luokse ja yrittävänsä saada suhteen toimimaan.

– Niin, meillä oli siinä Heidin kanssa monenlaista kuormaa päällä, kun saimme tietää lapsesta. Jälkikäteen ajateltuna se oli parasta, mitä siinä sekamelskassa saattoi tapahtua. Vauvauutisen myötä tilanteemme Heidin kanssa rauhoittui ja suhde alkoi kehittyä uudelle tasolle, Toni korostaa.

– Tuntui siltä, että kaikki tapahtuu syystä. Vauvauutinen toi uskoa.

Myös Heidin mielestä usko suhteen tulevaisuuteen parani kevään ilonhetkien myötä.

– Kaikissa parisuhteissa on välillä kriisejä. Ulkopuoliset eivät tietysti aina tiedä, mistä me Tonin kanssa ruokapöydässä keskustelemme, mutta kun asia on julkinen, sen läpikäynti ei ole vaivatonta. Voi sanoa, että kun lapsiuutinen pulpahti siihen vastoinkäymistemme keskelle, niin suhteemme alkoi tavallaan uudestaan, Heidi näkee.

– Olemme Tonin kanssa taistelijaluonteita. Tämä lapsiasiakin meidän piti käydä vaikeimman kautta, mutta se kannatti. Saimme taistelustamme palkinnon, hän summaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?