Paula Vesala rohkeassa sauna­kohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Paula Vesala rohkeassa sauna­kohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa

Kun Aku Louhimiehen ohjaamasta Tuntemattomasta sotilaasta kerrottiin, että mukana on myös Paula Vesalan roolisuoritus, alkoi kuhina. Vesala esittää nimittäin Antti Rokan vaimoa Lyytiä, jota ei kuvattu aiemmissa teoksissa kuin sivulauseessa. HUOM! Tämä juttu sisältää juonipaljastuksia.

13.10.2017 15:16

HUOM! HUOM! HUOM! Tämä juttu sisältää juonipaljastuksia. Älä lue pidemmälle, jos et halua lukea niitä.

Paula Vesala tekee hienon roolisuorituksen Lyytinä, Antti Rokan vaimona.­

Alla olevalla videolla Tuntemattoman sotilaan traileri.

Paula Vesalan esittämä Lyyti saa uudessa Tuntemattomassa runsaasti huomiota. Elokuvassa on useita kohtauksia, joissa kuvataan Lyytiä ja lapsia. Myös Antti Rokka käy kotonaan.

Elokuvaan on kirjoitettu myös saunakohtaus, jossa Paula Vesala on aivan ilkosen alasti saunoessaan yhtä alastoman Eero Ahon kanssa. Tätäkään kohtausta ei ole Edvin Laineen elokuvaversiossa Tuntemattomasta sotilaasta eikä Väinö Linnan alkuperäisessä romaanissa. Kohtaus on arkisen kaunis, yleisilmeeltään saunapuhdas.

Paula Vesala kertoi IS:lle elokuvan kutsuvierasensi-illassa, että hänen mielestään on hienoa, että sotaelokuvassa nähdään myös naisrooleja. Laulaja myönsi, ettei miettinyt elokuvaan osallistumista kauaa.

– Kyllä minä heti sanoin joo, luin kohtaukset ja sanoin, että tehdään pois, Vesala kertoi.

– Antero Rokan esikuva on olemassa oleva henkilö ja hänellä oli myös rouva. Tietääkseni hänen tyttäret kävivät myös kuvauspaikalla, Vesala paljastaa.

– Rokan esikuvan muistelmissa Lyytistä kerrotaan, mutta tämä minun Lyytini on kyllä erilainen kuin se. Lyyti on iloinen karjalaistyttö ja jos olisi erilainen elokuva, voisi siellä olla tanssiaisia ja muuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?