Marco Hietala avautuu uutuuskirjassa: näistä syistä Nightwish erotti Tarja Turusen - Viihde - Ilta-Sanomat

Marco Hietala avautuu uutuuskirjassa: näistä syistä Nightwish erotti Tarja Turusen

Julkaistu: 12.10.2017 10:39, Päivitetty 12.10.2017 14:13

Tarja Turunen ei halunnut enää keikkailla.

Kansainvälisesti Suomen suurimpiin vientimenestyksiin kuuluvan Nightwish-yhtyeen basisti-laulaja Marco Hietalasta kertovassa uutuuskirjassa Ruostumaton (Docendo) kerrataan myös bändin uran kohahduttavimpaa käännettä. Yhtye erotti alkuperäisen laulusolistinsa Tarja Turusen lokakuussa 2005 menestyksekkään maailmankiertueen päättäneen Helsingin-konsertin jälkeen.

Kirjan mukaan päätös oli tehty jo aiemmin, koska yhteistyö Tarjan ja ennen kaikkea hänen managerimiehensä Marcelo Cabulin kanssa ei toiminut. Timo Kangasluoman kirjoittamassa kirjassa kerrotaan kulisseissa tapahtuneista yhteenotoista.

Yllä olevalla videolla Marco Hietala kertoo ensimmäisestä Nightwish-kokemuksestaan.

Kuvituskuva

Loppuluisu kiihtyi kohti finaalia, kun Tarja ilmoitti tekevänsä yhtyeen kanssa enää yhden levyn, mutta ei keikkoja. Hän myös sanoi, ettei esiintyisi enää koskaan yhtyeen kanssa Yhdysvalloissa.

– Kaikkia v*****i ihan suunnattomasti. Tiesihän jenkkirundin peruuntuminen isoa lovea koko rundiporukan tienesteihin, ja tämä tapahtui juuri kun bändin paras levy oli nousussa siellä. Oltiin hukkaamassa maailman suurin markkina-alue, Hietala kertoo kirjassa.

Yhtyeen kosketinsoittaja Tuomas Holopainen ja Hietala miettivät tilannetta bändin managementin kanssa.

– Se olin minä, joka sanoi ensimmäisenä, ettemme voi jatkaa enää näiden kahden kanssa, Hietala paljastaa.

Kuvituskuva

Hietala oli liittynyt bändiin muita myöhemmin, eivätkä tunnesiteet vaikuttaneet hänen mielipiteeseen niin vahvasti kuin muilla, alusta asti Tarjan kanssa työskennelleillä.

– Tulimme sitten kaikki siihen tulokseen, että meidän on erotettava Tarja. Emme halunneet varsinaisesti Tarjasta eroon, mutta hän oli jo antanut kaiken oman päätäntävaltansa meistä vähät välittävälle Marcelolle. Vaihtoehdot olivat nollissa, Hietala perustelee uutuudessa.

Tuoreimmat osastosta