Valokuvaaja paljastaa 55 vuotta alastonkuvien jälkeen: Marilyn Monroella oli vain yksi ehto nakuilulle - Viihde - Ilta-Sanomat

Valokuvaaja paljastaa 55 vuotta alastonkuvien jälkeen: Marilyn Monroella oli vain yksi ehto nakuilulle

Aikansa seksisymbolilla oli vain yksi tiukka ehto vaatteiden riisumiselle.

Marilyn Monroe oli aikansa suuri seksisymboli. Vaalean kaunottaren kurveja ihannoitiin ja hänen ulkonäöstään inspiroiduttiin.­

10.10.2017 18:04

Kauneusikoni Marilyn Monroeen liitetään lukuisia tarinoita, joista suurin osa on paljastanut vasta tähden kuoleman jälkeen.

Aikansa seksisymboli sai lukuisia tarjouksia alastonkuvista – ja suostuikin poseeraamaan ilman rihman kiertämää muun muassa valokuvaaja Lawrence Schillerin edessä.

Marilyn poseerasi kuuluisissa alastonkuvissaan uima-altaassa.­

Toukokuussa 1962 otetuissa kuvissa Monroe keikistelee kameralle sensuelleissa uima-allaskuvissa. Kuvat on otettu vain muutama kuukausi ennen kuin Monroe menehtyi.

Monroella oli kuitenkin tiukka ehto, jotta hän suostuisi ottamaan vaatteet pois kuvia varten.

– Hänellä oli vain yksi ehto. Hän sanoi, että julkaisitpa kuvat missä tahansa lehdessä, ne eivät saa päätyä samaan julkaisuun Elizabeth Taylorin kanssa, valokuvaaja paljastaa New York Postin haastattelussa.

Taylor oli yksi aikansa suosituimmista näyttelijöistä. Hän teki pitkän uran ja hänet palkittiin Oscar-palkinnoilla useista elokuvista.

Alastomuus ei ollut tähdelle ongelma, mutta hänellä oli hyvin tiukat ehdot kuvien julkaisulle.­

Kuvien ottamisen aikaan Schiller oli vain 25-vuotias, vaikkakin hänet tunnettiin jo hyvin. Monroesta otetut kuvat jättivät kuitenkin erityislaatuisen jäljen historiaan.

– Mitä jos hyppäisin uima-altaaseen uimapuvussani ja kiipeäisin ylös ilman sitä? nyt jo 80-vuotias Schiller muistelee Monroen kysyneen.

Marilyn Monroe oli aikansa suuri seksisymboli. Vaalean kaunottaren kurveja ihannoitiin ja hänen ulkonäöstään inspiroiduttiin.­

– Marilyn, sinä olet jo kuuluisa, ja nyt sinä teet minusta kuuluisan, Schiller kertoo vastanneensa kaunottaren ehdotukseen.

Monroelle alastomuus ei ollut kynnyskysymys, mutta Elizabeth Taylor oli.

Schillerin mukaan Monroe ei päässyt yli siitä, että Taylorille maksettiin enemmän kuin hänelle.

Lawrence Schiller otti ikoniset uima-allaskuvat Marilyn Monroesta vain muutamaa kuukautta ennen viime vuosisadan suurimman seksisymbolin kuolemaa.­

Valokuvaajan mukaan Monroe ihmetteli toistuvasti, miksi Taylor saa peräti miljoonan dollarin palkkioita, kun hän tienaa yhdestä elokuvasta vain 125 000 dollaria.

– Marilyn halusi kaiken mahdollisen julkisuuden, jotta hän saisi enemmän rahaa elokuvistaan, Schiller sanoo.

Monroen esiintyminen presidentti John F. Kennedyn syntymäpäiväjuhlassa New Yorkin Madison Square Gardenissa jäi hänen viimeiseksi merkittäväksi julkiseksi esiintymiseksi.

Muutamaa kuukautta myöhemmin, 5. elokuuta 1962, Marilyn Monroe kuoli kotonaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?