”Fanit haluavat aina päästä lähemmäs meitä” – Haloo Helsinki! harvinaisen avoimena minidokkarissa - Viihde - Ilta-Sanomat

”Fanit haluavat aina päästä lähemmäs meitä” – Haloo Helsinki! harvinaisen avoimena minidokkarissa

Haloo Helsinki! teki minidokkarin Tuntematon-kappaleeseen ja -musiikkivideoon liittyen.

10.10.2017 11:54

Suosikkiyhtye Haloo Helsinki! on viihdyttänyt musiikkifaneja jo kymmenen vuoden ajan. Juhlavuotensa kunniaksi ja kiitokseksi uskollisille faneilleen bändi starttaa ensi viikolla uransa tähän mennessä suurimman kiertueen.

Areenakiertue alkaa Lahden Messuhallilta ensi viikon perjantaina 20. lokakuuta ja päättyy Helsingin Hartwall-areenalle 2. joulukuuta.

– Ihan mahtava fiilis! Siellä kuullaan biisejä koko bändin uran ajalta ja tietenkin myös suurimpia hittejä, kitaristi Jere Marttila paljastaa.

– Ja onhan meidän uusimmalla Hulluuden Highway -levyllä sellaisiakin kappaleita, joita ei olla vielä esitetty livenä. Ollaan säästelty niitä tätä syksyä varten, kitaristi Leo Hakanen puolestaan huomauttaa.

Kiertueen lisäksi bändi julkaisee ensi perjantaina nuottikirjan ja Haloo Box! -kokoelman. Nuottikirjassa on bändin 25 kappaleen nuotit sekä tarinoita biisien taustalta. Boxi pitää puolestaan sisällä kaikki yhtyeen albumit, viime keväänä Saku-areenalla nähdyn keikan taltioinnin, ennen näkemättömiä kuvia yhtyeestä, sekä kuva- ja videomateriaalia muun muassa keikoilta, biisien teosta ja levytysstudiolta.

– Fanit haluavat aina päästä lähemmäs meitä ja tutustua meihin paremmin, niin tämä on se väylä, miten me annamme itsestämme enemmän, Marttila sanoo.

Fanit pääsevät kuulemaan bändin ajatuksia myös tiistaina julkaistun minidokkarin välityksellä.

Minidokkari on tehty syyskuussa julkaistun Tuntematon-kappaleeseen ja sen musiikkivideon tiimoilta.

  • Minidokkarin voit katsoa artikkelissa olevalta videolta.

Tuntematon tehtiin yhteistyössä Aku Louhimiehen ohjaaman Tuntematon Sotilas -elokuvan kanssa. Kyseessä on leffayhteistyö. Kappaleen musiikkivideo kuvattiin osittain elokuvan kulisseissa ja sen ohjasi Louhimies. Musiikkivideolla nähdään myös elokuvan näyttelijöistä.

– Oli ihan mahtavaa päästä näkemään millä tavalla tällainen suurtuotanto tehdään, Marttila sanoo.

– Siellä me päästiin nousemaan lavalle armeijan harmaissa ja esittämään musiikkivideota varten viihdytysjoukkoja. Oli hieno nähdä, kun näyttelijät jäivät omien kuvaustensa päätteeksi vielä meidän musavideokuvauksiin, Hakanen toteaa.

8,5-minuuttinen minidokkari päästää katsojat kurkkaamaan kappaleen ja musiikkivideon tekemisen taustoihin ja tunnelmiin. Minidokkarissa bändin jäsenet muun muassa kertovat miten Tuntematon-biisi on syntynyt, kuinka he päätyivät tekemään yhteistyötä suurelokuvan kanssa ja millaisia ajatuksia heillä on sodasta.

– Meilläkin on isoisovanhempia ollut sodassa mukana. Arvostan sekä sodassa mukana olleita miehiä että kotopuoleen jääneitä naisia, jotka tekivät myös ihan järjettömän ison työn, Hakanen kertoo.

– On ihan mahtavaa, että meillä on itsenäinen Suomi, ja se on sodassa mukana olleiden miesten ja naisten ansiota! miehet kiteyttävät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?