Lotta Näkyvä laukoo suorat sanat hyvinvointi-ilmiöstä – raju ruokavaliomuutos vaikutti terveyteen: ”Se alkoi hallita elämääni liikaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lotta Näkyvä laukoo suorat sanat hyvinvointi-ilmiöstä – raju ruokavaliomuutos vaikutti terveyteen: ”Se alkoi hallita elämääni liikaa”

Lotta Näkyvä kertoi IS:lle Sirpa Rydmanin muotinäytöksessä, että on kyllästynyt nykyajan ruokafiksaatioihin.

10.10.2017 9:01

Lotta Näkyvä ja tuore Miss Suomi Michaela Söderholm hehkuivat maanantaina Sirpa Rydmanin muotinäytöksessä. Missikaunottaret esittelivät syksyn ja talven muotia yhdessä muun muassa Mira Salon, Sara Siepin ja Erika Vikmanin, Susa Matsonin ja Marko Keräsen kanssa.

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvä kehui Söderholmin solahtaneen mukaan porukkaan loistavasti.

– Michaela on niin herttainen ja reipas, ettei ole toista.

  • Katso yllä olevalta videolta Näkyvän ja Söderholmin haastattelu ja kooste muotinäytöksestä!

Söderholmin ensimmäinen viikko Miss Suomena oli kiireinen. Hän kiitteli tukea, jota oli muilta misseiltä saanut.

– Mut on otettu erittäin hyvin vastaan. On ollut ihanan lämminhenkinen perhe täällä ja mua on kannustettu tosi paljon, Söderholm totesi.

Tuore Miss Suomi Michaela Söderholm kiitteli muotinäytökseen osallistuvia kokeneempia missejä tuesta. –Tämä on kuin perhe, joka ottaa lämpimästi vastaan.­

Söderholm osallistuu ensi kuussa Miss Universum -kilpailuihin Las Vegasissa. Valmistautuminen alkoi jo keväällä, kun 20 Miss Suomi -semifinalistia valittiin. Missikaunotar on treenannut, harjoitellut puhumista ja esiintymistä ja pitänyt huolta hyvinvoinnistaan.

– Nukkua kannattaa ainakin hyvin ja pitää huoli siitä, että saa tarpeeksi energiaa. Pieniä aterioita säännöllisesti, Näkyvä opasti.

Vegaaniruokavalio ei sopinut

Näkyvä kertoi hiljattain sosiaalisessa mediassa, että joutui luopumaan vegaaniruokavaliosta sen aiheuttamien terveysongelmien vuoksi.

Punaista lihaa aiemmin välttänyt Näkyvä päätti lopettaa kaikkien eläinperäisten tuotteiden syömisen yhdeksän kuukautta sitten. Näkyvän tarkoituksenaan oli syödä eettisemmin, mutta täysin kasvipohjainen ruokavalio ei soveltunutkaan hänen vartalolleen.

Näkyvä kertoi, että ikävien vatsavaivojen lisäksi vegaaniruokavalio alkoi vaikuttaa lähes kaikkeen hänen tekemiseensä.

– Huomasin, että se alkoi hallita elämääni liikaa. Totesin lopulta, että se oli huonoa terveydelleni ja alkoi viedä myös henkistä energiaani.

Vegaaniruokavalio ei sopinut Näkyvälle. Hän kertoo, että kokeili sitä kahdesti, mutta hänen vartalonsa ei yksinkertaisesti tottunut kasvipohjaiseen ruokavalioon.­

Näkyvä harmittelee, että ruokailun runsas rajoittaminen on nykyään valitettavan yleistä. Hän toivoo, että ihmiset keskittyisivät elämässään tärkeämpiin asioihin, eivätkä jumittuisi murehtimaan hyvinvointiaan liikaa.

– Hyvinvoinnista tehdään liian suuri ilmiö. Olen totaalisen kyllästynyt kaikkiin ruokafiksaatioihin, mitä tässä maailmassa on. Lähes kaikilla naisilla, ja myös miehillä on joku fiksaatio. Se hallitsee monen elämää aivan liikaa, ja niin kävi myös minulle.

Näkyvän aviomies Kristian ei osallistunut vegaanikokeiluun ja yhteiset ravintolaillat jääkiekkoilijapuolison kotimaassa Ruotsissa olivat vaikeita.

– Linköpingissä oli tasan yksi ravintola, jossa oli tasan yksi annos, jota pystyin syömään, hän nauraa.

Erika Vikman esiintyi toista kertaa elämässään muotinäytöksessä. –Olen yrittänyt ammentaa oppeja näiltä misseiltä, mutta vähän kyllä kauhistuttaa. Täytyy sanoa, että laulaminen on kivempaa, Tähdet, tähdet -kisassa mukana oleva tangokuningatar totesi.­

Mira Salo kehui ensi kertaa näytöksessä nähtävää Miss Suomi Michaela Söderholmia. –Hän on todella valmis missiksi. Erittäin fiksu ja edustava nainen. Hän oli suosikkieni joukossa, ja uskon, että hän pärjää hyvin.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?