Jere Karalahden tyttären elatusapu jälleen käräjille – Suomeen muuttanut ex-rakastajatar vaatii lisää rahaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Jere Karalahden tyttären elatusapu jälleen käräjille – Suomeen muuttanut ex-rakastajatar vaatii lisää rahaa

Tyttären äiti Oksana Chaiko on muuttanut Suomeen ja vaatii elatusavun nostamista 200 eurosta 285,99 euroon kuukaudessa.

10.10.2017 6:35

Ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden lapsen elatusapua käsitellään jälleen Helsingin käräjäoikeudessa. Karalahden kolmevuotiaan Stella-tyttären äiti Oksana Chaiko on jättänyt oikeuteen hakemuksen tytön elatusavun korottamisesta.

Kuuntele jutun alussa olevalta videolta, kuinka Susanna Karalahti sai tietää Oksanan olevan Jerelle raskaana. Karalahti kertoo asiasta Aki Linnanahteen kirjoittamassa Jere-elämäkerrassa.

Chaiko hakee tyttärensä puolesta elatusavun nostamista nykyisestä 200 eurosta 285,99 euroon kuukaudessa. Chaikon mukaan olosuhteet ovat muuttuneet merkittävästi sen jälkeen, kun käräjäoikeus määräsi nykyisen maksun.

Valkovenäläinen Chaiko kertoo hakemuksessaan muuttaneensa lastensa kanssa Suomeen keväällä 2017. Stellan lisäksi Chaikolla on kaksi muuta lasta, joiden isä ei vaatimuksen mukaan kykene maksamaan näille elatusapua.

– Oksana Chaiko vastaa yksin tyttäriensä elatuksesta. Hän on etsinyt töitä keväästä 2017, mutta ei vielä ole työllistynyt, sillä hän ei puhu suomea, todetaan asianajajan laatimassa hakemuksessa.

Esitetty vaatimus on maltillisempi kuin edellisellä kerralla, kun Stellan elatuksesta kiisteltiin käräjillä. Toissa kesän oikeudenkäynnissä Chaiko vaati Karalahdelta peräti 1 245 euroa kuukaudessa, mutta oikeus päätyi nykyiseen 200 euroon.

Karalahti on nykyään naimisissa Nanna Karalahden kanssa. Parilla on yksi lapsi, 1-vuotias Jax-poika.­

Hakemus on saapunut käräjäoikeuteen syyskuun lopulla viikkoa ennen Aki Linnanahteen kirjoittaman elämäkerran Jere (WSOY) julkaisemista. Karalahti kertoo kirjassa ryhtyneensä Chaikon kanssa suhteeseen Minskissä Valko-Venäjällä pelatessaan, vaikka oli tuolloin naimisissa Susanna Karalahden kanssa.

Karalahti kertoo kirjassa nähneensä Stella-tyttärensä vain kerran, kun Chaiko toi tämän hotellin aulaan MM-kisojen yhteydessä.

Karalahti on viime aikoina ollut tapetilla myös hänen ja Susanna Karalahden teini-ikäisen Ronja-tyttären elatusapujen takia.

– Ulosotossa on tällä hetkellä puolen vuoden elatusmaksut. Kun kysyn niistä, Jere vastaa ainoastaan, että ei kiinnosta, Susanna Karalahti kertoi IS:n haastattelussa viime viikonloppuna.

Ulosottorekisteristä ilmenee, että Jere Karalahdella on ulosotossa 2 700 euroa Susanna Karalahden ja noin 1 200 euroa Kelan perimiä elatusapusaatavia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?