24-vuotias uimapukumalli sai lääkäriltä musertavan diagnoosin – korvatulehdus olikin aivokasvain: ”Olin lähellä kuolemaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

24-vuotias uimapukumalli sai lääkäriltä musertavan diagnoosin – korvatulehdus olikin aivokasvain: ”Olin lähellä kuolemaa”

Australialaismalli Amy Pejkovic kävi terveyskeskuksessa useita kertoja korvakivun takia.

5.10.2017 20:56

Uimapukumalli ja korkeushyppääjä Amy Pejkovic kertoo Herald Sun -lehdelle koko maailmansa mullistuneen silmänräpäyksessä tuiki tavallisella terveyskeskuskäynnillä.

Pejkovic, 24, sanoo lehdelle koettelemuksensa alkaneen 2012, jolloin hän kävi lääkärissä useita kertoja kovan kivun ja huonovointisuuden takia. Mallilla diagnosoitiin korvatulehdus kahteen kertaan, ennen kuin lääkärit alkoivat epäilemään ettei kyseessä olekaan korvatulehdus.

Jos kuva ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Pejkovic sanoo tutkimuksissa selvinneen, että hänellä on aivokasvain. Diagnoosi löi kaunottaren ällikällä, sillä lääkärien mukaan hän oli hakeutunut hoitoon aivan viime tipassa.

– Olin luultavasti vain päivien päässä kuolemasta. Näin lääkärit kertoivat minulle.

Malli sanoo lehdelle kärsineensä kovista päänsäryistä jo useiden vuosien ajan. Hän ei olisi ikimaailmassa uskonut, että kyseessä olisi kasvain.

– Yhdessä vaiheessa päänsäryt olivat päivittäisiä. Oksensin jokaisen treenin jälkeen, eikä tasapainoni toiminut normaalisti. Yritin kävellä ovesta ulos ja törmäsin seinään. En pystynyt tekemään mitään kunnolla, hän muistelee.

Jos kuva ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Pejkoviciltä löydettiin noin viisisenttinen kasvain aivoista. Nuori nainen ei ollut uskoa löydöstä todeksi.

– Ajattelin vain, että minä olen vain 19-vuotias. Minulla on niin paljon tehtävää ja annettavaa. En ole valmis kuolemaan.

Daily Mailille hän muistelee istuneensa lääkärin diagnoosin jälkeen täysin lamaantuneena.

– En sanonut sanaakaan kymmeneen minuuttiin. Sydämeni ei ole koskaan ollut niin murtunut.

Nuoresta iästään huolimatta Pejkovic oli kotimaassaan erittäin menestynyt malli ja urheilija, joka tähtäsi olympialaisiin. Unelmat murskaantuivat kuitenkin sairauden myötä.

Jos kuva ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Pejkovic sanoo toipuneensa fyysisesti vakavasta sairaudesta, mutta henkisesti hänen on ollut vaikea hyväksyä tapahtunutta.

– Olin aivan hajalla. Henkisesti en päässyt yli sairastumisesta, kertoo leikkauksen jälkeisestä ajasta.

– Nyt olen ylpeä siitä, että olen melkein päässyt yli tapahtuneesta. En anna sairauden hallita elämääni, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?