Leskeksi elokuussa jäänyt Kaari Utrio joutuu leikkaukseen ja pakkolepoon: ”Aika kurjaa juuri nyt” - Viihde - Ilta-Sanomat

Leskeksi elokuussa jäänyt Kaari Utrio joutuu leikkaukseen ja pakkolepoon: ”Aika kurjaa juuri nyt”

Viiden päivän jälkihoito pakkolepoineen hirvittää kirjailija Kaari Utriota etukäteen.

4.10.2017 18:29

Kirjailija Kaari Utrio, 75, on joutunut peruuttamaan esiintymisensä Turun Kirjamessuilla tänä viikonloppuna.

Suomalaisten rakastama kirjailija menee torstaina silmäleikkaukseen. Silmässä olevan vaurion nimi on Maculan reikä eli reikä silmänpohjassa.

Utrio kertoo Ilta-Sanomille, että silmän reikä ilmeni kaihileikkauksen vuositarkastuksessa ihan sattumalta.

– Turun messukirjojen sijaan katselen meidän pöytää, pää alaspäin, kun ei saa edes lukea eikä katsoa televisiota. Aika kurjaa juuri nyt, kun puuha ja pihatyöt olisivat niin tarpeen, Kaari Utrio kertoo Ilta-Sanomille.

Utrio kertoi silmäleikkauksestaan Facebookissa maanantaina ja pyysi kokemuksia ja neuvoja torstain operaatioon.

– Maculan reikä on vaurion nimi, reikä silmänpohjassa. Sinne työnnetään kaasukupla. Leikkauksen jälkeen pitää harjoittaa asentohoitoa 5 päivää, eli tuijottaa vain omaan napaan. Onko kukaan kokenut moista? Miten se on edes mahdollista? Minua aika lailla hirvittää, ei toimenpide vaan jälkihoito, Utrio kirjoitti Facebookissa.

Kaari Utrio suree elokuussa menehtynyttä miestään.­

Utrion syksy on ollut harvinaisen raskas. Hänen aviomiehensä tietokirjailija ja kustantaja Kai Linnilä kuoli yllättäen 75-vuotiaana sairauskohtaukseen elokuun lopussa.

– Kaikki syksyn suuret keikat ja luennot olen peruuttanut, koska en pystyisi niihin, Utrio sanoi Ilta-Sanomissa viime lauantaina.

Kirjailija kiitteli Facebook-yhteisöä ja lukijoita, jotka ovat olleet äärimmäisen ystävällisiä ja osanottavaisia, ”siitä tulee ikään kuin lämpimiä tuulenhenkäyksiä jäiseen ilmaan”; Kaari Utrio kirjoitti Facebookissa.

– On parasta surutyötä, että tekee työt, Kaari Utrio sanoi Ilta-Sanomissa viime lauantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?