Janne Porkka ällistyi uuden Onnenpyörän juontajavalinnoista – ”Jethro ja Sara Sieppi ovat tosi-tv-tähtiä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Janne Porkka ällistyi uuden Onnenpyörän juontajavalinnoista – ”Jethro ja Sara Sieppi ovat tosi-tv-tähtiä”

Julkaistu: 4.10.2017 12:56

Janne Porkka kutsuttiin kilpailemaan paluun tekevään Onnenpyörään, hän kuitenkin päätti kieltäytyä kutsusta.

Ex-Onnenpyörä-juontaja Janne Porkka on hämmentynyt paluun tekevän visailun juontajavalinnasta

  • Yllä olevalla videolla Janne Porkka muistelee Radio Suomipopin haastattelussa vuonna 2014, millaista meininki oli Onnenpyörän kuvauksissa.

– Kun sain tietää, että ohjelmalle tulee uusi juontaja, ajattelin, että hän olisi minua huomattavasti nuorempi, komeampi, hoikempi, trendikkäämpi ja pääkaupunkipiireistä. Sitten juontaja onkin - no Jethro (Rostedt), Porkka sanoo.

– Jethrohan pärjää hommassa loistavasti. Hän on myynyt koko ikänsä lukaaleja ja nyt kauppaa vokaaleja.

Sara Sieppi ja Jethro Rostedt nähdään uuden Onnenpyörän vakiokasvona.

Kun Porkka aikanaan kuuli Onnenpyörän paluusta, hän sai heti tietää, että kutsua juontajan paikalle ei tule. Sen sijaan tuotantoyhtiö kysyi Porkkaa kilpailijaksi ensimmäiseen lähetykseen.

– Kieltäydyin kunniasta. Sanoin, että eiköhän tämä juttu ole nähty. En usko, että Kari Salmelaistakaan olisi pyydetty herra X:ksi Napakymppiin.

Juontajana, koomikkona ja imitaattorina keikkaa tekevä Porkka piti paluuta juontajaksi alun alkaenkin epätodennäköisenä vaihtoehtona, vaikka juonsikin vuosien 1993-2001 välillä peräti 1574 Onnenpyörä-ohjelmaa.

– Kun tuli trendi, että jokaiseen ohjelmaan etsitään uusia juontajia, tiesin, että minua ei valita missään tapauksessa.

Vuonna 2001 Onnenpyörän juontaja toimi Janne Porkka ja Onnenpyörä-tyttönä Saija Palin.

Onnenpyörän paluusta sinänsä Porkka on yksinomaan tyytyväinen.

– Se on hyvä asia. Ihmiset tarvitsevat visailuja, ehdottomasti, jos ne tehdään katsojille. Se ei riitä, että studiossa on hauskaa. Visailut pitää tehdä aina tv-katsojat edellä.

– Jethro ja Sara Sieppi ovat molemmat tosi-tv-tähtiä. Toivottavasti Onnenpyörästä ei tule tosi-tv-ohjelma tyyliin Jethro ja Sara Sieppi Onnenpyörässä. Pelaajien pitää olla tähtiä.

Porkka pitää selvänä, että ohjelman ilme päivitetään nykyaikaan.

– Digitalisaatio näkyy. Itse pyörä on varmaan manuaalinen, mutta kirjaintaulut luultavasti digitaalisia, Porkka arvelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?