Sedu Koskinen paljastaa uutuuskirjassa – yksipuolinen ihastus Jaana Pelkoseen: ”Jotain pientä meidän välillämme oli” - Viihde - Ilta-Sanomat

Sedu Koskinen paljastaa uutuuskirjassa – yksipuolinen ihastus Jaana Pelkoseen: ”Jotain pientä meidän välillämme oli”

Sedu Koskinen avaa Yön kuningas -elämäkerrassaan myös rakkauselämäänsä.

4.10.2017 9:07

Seppo ”Sedu” Koskisesta julkaistiin tänään keskiviikkona elämäkerta Yön kuningas (Docendo). Teemu Potapoffin ja Sedu Koskisen kirjoittama kirja, joka kertoo ravintolakeisarin vaiherikkaasta elämästä.

  • Kuuntele jutun alussa olevalta videolta, kuinka villiä ja estotonta Sedu Koskisen seksielämä oli 1980-luvulla.

Moni muistaa, miten Sedulla oli 1990-luvun alussa lyhyt romanssi nyt jo edesmenneen laulaja Miisan kanssa.

– Suhteestamme ainakin puolet oli julkisuuspeliä. Miisa oli kiva, normaali likka, joka oli ison show’n keskipiste, vaikka ei ehkä itse laulanutkaan kappaleitaan. Kun Miisa oli juuri noussut pinnalle, meillä oli lyhyt suhde, jonka kummitätinä toimi Miisan manageri Chris Owen, Sedu sanoo kirjassa.

Nuori laulajalupaus Miisa vuonna 1994.­

Miisan jälkeen Sedu tapasi Marika Saukkosen Ruisrockissa 1996 ja oli heti mennyttä miestä. Marika ei tosin ollut ensin huomaavinaankaan Sedua. Tilanne muuttui vasta syksyllä, kun Sedu oli pyrkimässä Turun kaupunginvaltuustoon ja järjesti vaalivalvojaiset.

– Myös Marika tuli paikalle bilettämään, ja illan kuluessa selvisi, että pääsin valtuustoon. Juhlahuuman keskellä yhtäkkiä tajusin, että Marika halasi minua tiukasti. ”Hetkinen, mitä tässä nyt tapahtuu?” mietin kun tajusin, että Marika oli kiinni minussa. Siinä hetkessä mielestäni yhdistyivät jollakin tavalla valta ja sen herättämä kiinnostus.

Marika Saukkonen kuvattuna vuonna 1997.­

Vaali-illan jälkeen pari alkoi seurustella ja suhde jatkui seuraavaan kevääseen asti. Erosta Sedu syyttää kirjassa omaa tyhmyyttään. Hän ei ollut tajunnut, kuinka paljon Marikasta välitti.

– Yritimme tapailla vielä muutamaan otteeseen, mutta ei siitä tullut enää yhtään mitään. Se suhde oli siinä.

Elämäkerrassa on kappale myös kansanedustaja Jaana Pelkosesta (kok). Sedu tunnustaa nyt, että hän oli ihastunut tummaan kaunottareen vuosien 2007 ja 2008 tienoilla, kun Jaana oli vielä sinkku.

– Vedin silloin Jaanan vaalihommia, ja mielestäni hän oli kaunis, fressi ja nasta mimmi. Se ei ikävä kyllä johtanut mihinkään, se ihastuminen oli vain yksipuolista. Sittemminhän Jaana alkoi seurustella nykyisen miehensä kanssa.

Jaan Pelkonen kuvattuna vuonna 2008.­

– Koen kuitenkin, että jotain pientä meidän välillämme oli. Jotain pientä. Uskon, että siitä olisi voinut tullakin jotain, jos vain olisin jatkanut Jaanan piirittämistä tosissani, hän pohtii kirjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?