Konkarinäyttelijät surevat yllättäen menehtynyttä Antti Majanlahtea – Eila Roine murtuneena: ”Tämä on kaikille ihan hirveä asia” - Viihde - Ilta-Sanomat

Konkarinäyttelijät surevat yllättäen menehtynyttä Antti Majanlahtea – Eila Roine murtuneena: ”Tämä on kaikille ihan hirveä asia”

Julkaistu: 3.10.2017 10:47

Näyttelijälegenda Eila Roine muistaa Antti Majanlahden jo 50 vuoden takaa.

Tamperelainen näyttelijä Antti Majanlahti kuoli sunnuntaina vasta 50-vuotiaana. Majanlahden sisko Sanna Majanlahti vahvistaa suru-uutisen Ilta-Sanomille maanantaina.

Näyttelijät Eila Roine ja Eppu Salminen muistavat lahjakasta näyttelijää lämmöllä.

– Olen tuntenut hänet vauvasta saakka. Voi sanoa, että olin melkein kuin omainen, Eila Roine sanoo.

Antti Majanlahden vanhemmat Mikko Majanlahti ja Maija-Liisa Majanlahti olivat Roineen perheen läheisiä ystäviä. Lapsetkin tulivat kavereiksi.

– Antti ja meidän pojat olivat maalla keskenään yhtä paljon meillä kuin Majanlahdella, Eila Roine muistelee.

Antti Majanlahden näyttelijänura alkoi 2–3 vuoden ikäisenä. Hän oli silloin mukana tv-sarjassa Heikki ja Kaija. Sarjan toista pääroolia näytteli Eila Roine.

Antti Majanlahti ja Eila Roine vuonna 2001. Kaksikko näytteli monissa samoissa produktioissa.

Muutaman vuoden ikäinen Antti esitti sarjan toisen pariskunnan pikkupoikaa. Heikin ja Kaijan poikaa näytteli Roineen oma poika Janne.

– Antti oli hirveen hauska pikkumies, ja sanavalmis. Ei hän kovin paljon mukana ollut. Mekin koitettiin varjella omaa poikaamme, että hän olisi mukana niin vähän kuin suinkin, että ei joutuisi siihen rumbaan, Eila Roine sanoo.

Myöhemmin Eila Roine näytteli teatterissa samoissa näytelmissä, joissa Antti Majanlahti esitti pikkupoikaa.

Antin pois meno järkyttää vanhempaa kollegaa.

– Se on niin sydäntä särkevää että... Varsikin kun kyseessä on vielä kovin nuori ihminen.

– Se on niin surullista, että ei voi muuta kuin toivoa omaisille voimia. Hänellä on aika pienet lapsetkin vielä. Tämä on kaikille ihan hirveä asia, Eila Roine sanoo.

– Maailma on epäoikeudenmukainen. Tuntuu todella siltä.

Vuonna 1997 Majanlahti näytteli elokuvassa Vaiennut Kylä.

Eppu Salminen näytteli Uusi päivä -sarjassa Antti Majanlahden kanssa. Heidän roolihahmoillaan oli nokkapokkaa jonkun parisuhde­draaman johdosta.

– Meillä oli tosi hauskaa kuvauksissa. Mun roistohahmoa oli kiva näytellä, eikä vähiten Antin ansiosta. Se oli tosi mukavaa, eikä kyllä jutut loppuneet kesken, kertoo Korsikalta tavoitettu näyttelijä Eppu Salminen.

Kun Eppu tuli Helsingistä kuvauksiin, Antti nappasi hänet kyytiin asemalta. Epun Tampereen majapaikka sijaitsee Viinikassa aivan Antin naapurissa.

Sekä Eppu Salminen että Antti Majanlahti olivat mukana Ylen Uusi Päivä -sarjassa.

– Kun lähdin kuvauksiin Viinikasta, sovimme kimppakyytejä. Antin isä oli teatterinjohtaja ja äiti oli näyttelijä. Mun äiti on näyttelijä, ja olen pikkupojasta lähtien pyörinyt teatterissa. Meillä oli paljon yhteisiä keskustelunaiheita.

– Antti oli täynnä suunnitelmia. Hänet oli juuri valittu Valkeakosken teatterin johtoon. Hän oli mun ikäinen kaveri, vähän nuorempi. Tieto hänen kuolemastaan on jotenkin järjetön uutinen. En olisi voinut uskoa, että joudun tällaista puhelua puhumaan, kertoo Korsikalla hoitovapaata viettävä näyttelijä Eppu Salminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?