Antti Majanlahdelta jäi ohjaustyö kesken Raumalla – suru-uutinen tuli teatterinjohtajalle täytenä shokkina - Viihde - Ilta-Sanomat

Antti Majanlahdelta jäi ohjaustyö kesken Raumalla – suru-uutinen tuli teatterinjohtajalle täytenä shokkina

Julkaistu: 2.10.2017 19:10

Vain 50-vuotiaana yllättäen kuolleella Antti Majanlahdella jäi musiikkinäytelmän ohjaus kesken Rauman kaupunginteatterissa.

Maanantai-iltana Suomen teatterimaailmasta kuului surullisia uutisia: näyttelijä-ohjaaja Antti Majanlahti on kuollut vain 50-vuotiaana.

Majanlahti muistetaan erityisesti hänen roolistaan Ylen Uusi päivä -sarjassa. Hän näytteli sarjassa yhtä päähahmoa Asko Haavistoa vuosina 2010–2017. Sarjassa alusta asti mukana olleen Majanlahden ilmoitettiin toukokuussa poistuvan sarjasta.

Parhaillaan Majanlahti ohjasi Rauman kaupunginteatterissa Rakastunut Ryti -nimistä musiikkinäytelmää. Teatterin johtajana toimii Otto Kanerva, joka on tuntenut Majanlahden jo useita vuosia.

– En muista ollaanko me tehty töitä joskus aikaisemmin yhdessä näytelmien parissa, mutta me ollaan tunnettu jo ihan todella nuoresta lähtien.

– Hän oli teatterimies viimeisen päälle. Erittäin innostuva teatterisivistynyt ihminen ja siksi mä hänet valitsin tänne ohjaamaan, Kanerva kuvailee kollegaansa.

Teatterin johtaja oli kuuli Majanlahdesta viimeisen kerran viime perjantaina, kun he soittelivat keskenään. Ohjaajan kuolema tuli Kanervalle täytenä yllätyksenä.

– Ei mitään tavallisuudesta poikkeavaa, Kanerva kuvailee Majanlahden terveydentilaa.

Rakastunut Ryti -näytelmän ensi-ilta oli tarkoitus olla 14.10. Kanerva kertoo, että näytelmän ensi-ilta ja näytökset pidetään sovitusti.

– Omaisten kanssa on keskusteltu, ja kunnianosoituksena Antin elämäntyölle me jatkamme, ja minä taiteellisena johtajana hyppäsin puikkoihin, Kanerva toteaa.

– Me osoitamme kunniaa Antille tekemällä hänen työnsä loppuun täällä. Näin Antti olisi halunnut, me tiedetään se.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?